متن خبر

چین تحقیق روی اولین نمونه‌های سمت دوردست ماه را آغاز کرد

چین تحقیق روی اولین نمونه‌های سمت دوردست ماه را آغاز کرد

شناسهٔ خبر: 612709 -




چین در مأموریتی جسورانه، نزدیک به دو کیلوگرم نمونه از خاک و سنگ نیمه دوردست ماه را به زمین برگرداند. این اولین نمونه‌ای است که در تاریخ بشر از آن منطقه جمع‌آوری شده و حالا چین اعلام کرده که درب محفظه حاوی این نمونه‌ها را برای آغاز تحقیقات باز کرده است.

رسانه «چاینا دیلی» گزارش می‌دهد که فرودگر رباتیک Chang'e 6 که هفته گذشته بر روی زمین فرود آمد، 1.953 کیلوگرم از نمونه‌های نیمه دوردست ماه را به زمین آورده است و این نمونه‌ها حالا در دست تحلیل قرار دارند.

«جی پینگ» (Ge Ping)، یک مقام ارشد فضایی که بر برنامه‌های ماه چین نظارت می‌کند، پس از مراسم رونمایی از نمونه‌ها به خبرنگاران بيان کرد که به نظر می‌رسد این نمونه‌ها «ضخیم‌تر و چسبنده‌تر» از نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از سمت نزدیک ماه هستند. او گفت که نمونه‌های جدید حاوی برخی «توده‌ها» هستند.

فرودگر Chang'e 6 برای اولین‌بار نمونه‌هایی را از سمت دوردست ماه جمع‌آوری کرد. ما سمت دیگر ماه را از روی زمین نمی‌بینیم؛ پس نمونه‌برداری از آن اتفاق مهمی محسوب می‌شود.

بقایای Chang'e 6 که نمونه‌های قسمت پنهان ماه در آن وجود دارد.

چین در سال 2019 با مأموریت مریخ‌نورد Chang'e 4 به اولین کشور در جهان تبدیل شد که در سمت پنهان ماه فرود آمده است. حالا با بازگشت این نمونه‌ها، این کشور دوباره درحال تاریخ‌سازی است.

تفاوت نمونه‌های چین از سمت دوردست ماه با نمونه‌های قبلی

در بیانیه مطبوعاتی دیگری به نقل از ساوت چاینا مورنینگ پست، «لی چونلای»، معاون طراح مأموریت اداره ملی فضایی چین در سمت دوردست ماه بيان کرد که اگرچه نمونه‌ها هنوز مورد تجزیه‌وتحلیل قرار نگرفته‌اند، اما ممکن است ترکیبات شیمیایی معدنی بسیار متفاوتی نسبت به نمونه‌های قبلی ماه داشته باشند.

چونلای او میگوید :

«به عبارت دیگر، ما از روی نمونه‌های جمع‌آوری‌شده قبلی فقط نیمی از ماه را می‌شناسیم.»

اکنون که این نمونه‌ها در دسترس قرار گرفته‌اند، مقامات سازمان فضایی چین می‌گویند که دانشمندان باید تا پایان سال بتوانند آن‌ها را مطالعه کنند. پس از آن، چین قصد دارد اطلاعات نمونه‌ها را برای جامعه جهانی شرح دهد.

بااین‌حال، به دلیل قانونی که در سال 2011 در ایالات متحده آمریکا تصویب شد و مانع از هرگونه کمک مالی این دولت برای همکاری مستقیم با چین شد، احتمالاً پس از دسترسی جامعه بین‌الملل به این نمونه‌ها، محققان آمریکایی به اطلاعات این نمونه‌ها دسترسی نخواهند داشت.

خبرکاو

ارسال نظر

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.


تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است