متن خبر

پروکسیما فیوژن ۲۱ میلیون دلار جمع‌آوری می‌کند تا رویکرد ستاره‌ای خود را در زمینه همجوشی هسته‌ای تقویت کند.

پروکسیما فیوژن ۲۱ میلیون دلار جمع‌آوری می‌کند تا رویکرد ستاره‌ای خود را در زمینه همجوشی هسته‌ای تقویت کند.

شناسهٔ خبر: 463487 -




اشتهای سرمایه گذاران خطرپذیر برای استارت آپ های تلفیقی در چند سال اخیر بالا و پایین شده است. به عنوان مثال، انجمن صنعت فیوژن دریافت که در حالی که شرکت های گداخت هسته ای بیش از 6 میلیارد دلار سرمایه گذاری در سال 2023 جذب کرده بودند، یعنی 1.4 میلیارد دلار بیشتر از سال 2022، رشد 27 درصدی کندتر از سال 2022 بود، زیرا سرمایه گذاران با ترس های خارجی مانند تورم مبارزه کردند.

با این حال، اعداد و ارقام داستان کامل را بیان نمی کنند: علاقه سرمایه گذاری در این زمینه همچنان قوی باقی مانده است، زیرا استارتاپ ها شروع به یافتن راه های جدیدی برای جذب بالقوه قدرت خورشید برای تولید انرژی ایمن و بی حد و حصر می کنند.

این میدان در سال 2022 زمانی که تاسیسات احتراق ملی وزارت انرژی موفق به ایجاد یک واکنش همجوشی شد به نقطه عطف قابل توجهی رسید که بیش از آنچه برای جرقه زدن یک گلوله سوخت نیاز بود تولید کرد. و سپس در آگوست سال گذشته، تیم تایید کرد که اولین آزمایش آنها فقط خوش شانسی نبود. راه رسیدن به قدرت فیوژن واقعی طولانی است، اما نکته مهم این است که دیگر تئوری نیست.

آخرین شرکتی که می‌خواهد در این فضا نامی برای خود دست و پا کند، Proxima Fusion است، اولین اسپین‌آوت از موسسه مکس پلانک برای فیزیک پلاسما (IPP). پروکسیما مستقر در مونیخ 20 میلیون یورو (21.7 میلیون دلار) را برای شروع ساخت اولین نسل از نیروگاه های همجوشی خود جمع آوری کرده است.

این شرکت فناوری خود را بر اساس «ستاره‌گرهای شبه ایزودینامیک (QI)» با ابررساناهای با دمای بالا قرار داده است. در زبان انگلیسی ساده، ستاره‌ساز حلقه‌ای به شکل دونات از آهن‌رباهایی است که دقیقاً در محل قرار گرفته‌اند که می‌تواند حاوی پلاسمایی باشد که انرژی همجوشی از آن متولد می‌شود. با این حال، ساختن ستاره سازها بسیار سخت است، زیرا آهنرباها را در اشکال نسبتاً عجیبی قرار می دهند و به مهندسی بسیار دقیق نیاز دارند.

Proxima Fusion ادعا می کند که راهی برای رسیدگی به این مشکلات با استفاده از راه حل های مهندسی و محاسبات پیشرفته در سال 2022 ارائه کرده است و به عنوان یک نتیجه، این شرکت اکنون بر اساس تحقیقات Max Planck IPP ساخته شده است که Wendelstein 7-X را ساخته است. آزمایش (W7-X)، بزرگترین ستاره ستاره جهان.

دکتر فرانچسکو اسکیورتینو، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل پروکسیما فیوژن، به TechCrunch گفت: رویکرد جدید به همجوشی تنها به دلیل توانایی استفاده از هوش مصنوعی برای شبیه سازی رفتار پلاسما امکان پذیر است، پس چشم انداز همجوشی هسته ای پایدار را نزدیک تر می کند. تماس.

استارت‌آپ آلمانی Marvel Fusion که توسط آلمانی VC Earlybird سرمایه‌گذاری شده است، از محفظه لیزر برای ایجاد واکنش استفاده می‌کند، و وقتی از Sciortino پرسیدم چرا پروکسیما از ستاره‌سازها استفاده می‌کند، او گفت: «با لیزر، یک گلوله کوچک را می‌گیرید و گرما را با آن منفجر می‌کنید. بسیاری از لیزرهای بسیار قدرتمند این انرژی از طریق همجوشی آزاد می شود، اما شما چیزی را فشرده می کنید و اجازه می دهید منفجر شود. در حالی که چیزی که ما روی آن کار می کنیم همان حبس واقعی است. پس این یک انفجار نیست، بلکه در یک حالت ثابت است. به طور مداوم در حال کار است.

اسکیورتینو، که دکترای خود را در MIT در مورد پروژه های هسته ای توکامک به پایان رساند، بيان کرد که پروکسیما از آنچه از دستگاه W7-X آموخته است، استفاده خواهد کرد که بیش از یک میلیارد یورو سرمایه گذاری عمومی داشته است. او اضافه کرد که جدول زمانی پیش بینی شده برای رسیدن به انرژی همجوشی تا اواسط دهه 2030 است. ما به 15 سال نگاه می کنیم، می دهیم یا می گیریم. ساخت یک دستگاه میانی در مونیخ به احتمال زیاد تا سال 2031 هدف ما است. اگر بتوانیم به آن برسیم، اواسط دهه 2030 ممکن است.

سرمایه گذاران استارت آپ به همان اندازه متقاعد شده اند.

ایان هوگارث، شریک یکی از سرمایه گذاران پروکسیما، Plural، به من گفت: «دو چیز بزرگ وجود دارد که فکر می کنم در مورد کاری که پروکسیما انجام می دهد واقعاً قانع کننده هستند. اول، ستاره‌ساز آنها از دو روند بزرگ و بزرگ در ابررساناهای با دمای بالا و پیشرفت در شبیه‌سازی سیستم‌های پیچیده و چندفیزیکی به کمک رایانه سود برده است. و ثانیاً، پیشرفته‌ترین ستاره‌ساز جهان در کل جهان در شمال آلمان است. »

او فکر می‌کند که پروکسیما به‌عنوان اولین اسپین‌اوت از آن پروژه بلندپروازانه دولتی، به آن برتری لازم برای موفقیت می‌دهد: «این یک نمونه کلاسیک از «دولت کارآفرینی» است، جایی که یک استارت‌آپ می‌تواند بر روی این سرمایه‌گذاری عمومی باورنکردنی ایجاد کند. ”

همانطور که گفته شد، پروکسیما تنها بازیکن در مسابقه فیوژن نیست. به عنوان مثال، Helion Energy دو سال پیش یک سری E به ارزش 500 میلیون دلار به رهبری کارآفرین فناوری و مدیر عامل OpenAI، سم آلتمن، جمع آوری کرد. و حداقل 43 شرکت دیگر در حال توسعه فناوری های همجوشی هسته ای هستند.

دور اولیه پروکسیما توسط Redalpine با مشارکت بایرن کپیتال تحت حمایت دولت باواریا، DeepTech & Climate Fonds تحت حمایت دولت آلمان و بنیاد ماکس پلانک رهبری شد. سرمایه‌گذاران چندگانه و موجود High-Tech Gründerfonds، Wilbe، UVC Partners و Tomorrow Fund of Visionaries Club نیز در این دور شرکت کردند.

خبرکاو

ارسال نظر




تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است