نگاه بازار ارز به دو انتخابات ایران و آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، تحلیل رفتار دلار در آستانه انتخابات ایران در ادوار مختلف ریاست جمهوری نشان میدهد که دلار تهران پیشاز انتخابات در شرایط رکودی بوده است. نگاه بازار ارز به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری است؛ اینکه چه کسی با چه دیدگاه اقتصادی رئیس جمهور آینده ایران شود برای بازار ارز و سرمایه اهمیت دارد.
بخشی از این دیدگاه نوع ریلگذاری در سیاست پولی و مالی را نشان میدهد. در حال حاضر، سیاست بانک مرکزی برای کنترل تورم و نرخ دلار انقباضی است. دولت هم به همین منظور مخارج خود را بیشتر کنترل میکند. اما اثرات سیاستهای انقباضی در صورت توقف رشد درآمدهای نفتی بروز خواهد کرد. به عنوان مثال در حال حاضر رشد اقتصادی بخش صنعت و معدن پس از چهار سال منفی شده است که در صورتی که در سایر بخشها هم کاهش رشد اقتصادی رخ دهد منعکسکننده اثرگذاری سیاست انقباضی بر اقتصاد خواهد بود. به همین خاطر تحلیلگران برای پیشبینی بورس و دلار به نوع سیاستگذاری پولی و مالی تیم اقتصادی دولت بعدی چشم دوختهاند.
صادرات نفت وفعالیتهای اقتصادی بینالمللی دولت آینده نیز اهمیت ویژهای دارد. در آخرین سال ریاست جمهوری ترامپ تولید نفت ایران روند روبهشدی به خود گرفت و در دولت سیزدهم تولید نفت به سه میلیون بشکه در سال هم رسید. افزایش قیمت و صادرات نفت عاملی بود که بر اساس گفته وزیر اقتصاد به کنترل قیمت دلار کمک کرد. به همین خاطر میزان صادرات ایران به خصوص در حوزه نفت پارامتر مهم و اثرگذار آمار اقتصادی دولت بعدی است که در جهتدهی بازار ارز و سرمایه اهمیت دارد.
پس از قطعنامهای که شورای حکام به رهبری تروئیکای اروپایی علیه ایران صادر کرد دلار افزایش نیافت. برخی تحلیلگران بر این باورند که بیانیه چین، روسیه و ایران در شورای حکام یک پیام بازدارنده برای اروپا است که در صورت ارجاع پرونده ایران به شورای حکام آن را وتو خواهند کرد اما جهتگیری دولت بعدی و رفتار سیاسی ایران نتیجه اصلی را تعیین خواهد کرد.
انتخابات آمریکا پس از ایران برگزار خواهد شد، بایدن و ترامپ رقبای اصلی هستند که بسیاری از تحلیلگران و اهالی بازار تصور میکنند که نتیجه این انتخابات بر بازارهای ایران اثر میگذارد. ریشه این تصور به میزان رشد دلار در دوره ریاست جمهوری ترامپ مربوط است.
تحلیل بازار ارز نشان میدهد که روند صعودی دلار در دوران ترامپ با شکست او در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده برای مدتی متوقف شد. اما آنچه روشن است آنست که حتی ترامپ در صورت پیروزی ابزارهای قبلی تحریم را در اختیار نخواهد داشت، تحریمهای نفتی نمیتواند باعث کاهش تولید نفت به میزان زمان خروج آمریکا از برجام شود.
بر اساس ادعای وال استریت ژورنال افزایش تعداد کشورهای تحریمی باعث ایجاد بلوک ضد تحریمی در میان کشورهای تحریم شده گشته است که بیشتر نیازهای خود را از این مسیر برطرف میکنند و به همین خاطر اثرات ناشی از تحریم را کاهش داده است.
آنچه مشخص است بازار ارز بیشترین توجه را به انتخابات ریاستجمهوری ایران دارد و در نهایت انتخابات ریاستجمهوری ایران و پس از آن آمریکا و در ادامه شطرنج سیاسی این دو کشور در مقابل هم برای بازار ارز مهم خواهد بود.
الگوی مثلث افزایشی برای تتر
قیمت دلار در رکود حاکم بر بازار ارز در روز جاری در مرز کانال ۵۹ هزار تومان قرار گرفته است اما تتر و دلار سایه به سایه هم معامله میشوند. تتر در بازه ساعتی، یک مثلث افزایشی تشکیل داده است و مقاومت ۵۹ هزار و ۶۰۰ تومان سقف الگوی تکنیکی تشکیل شده برای تتر است ولی دلار تهران درگیر الگوی پرچم است که شکست حمایت ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان میتواند باعث کاهش بیشتر دلار شود.
حباب طلای آبشده مثبت شد
تورم ایالات متحده کمتر از انتظار بود و همین باعث افزایش قیمت اونس جهانی طلا شد. رشد اونس جهانی طلا در روز جاری دلیل تقویت قیمت طلا و سکه داخلی شد. افزایش بیشتر قیمت طلای آب شده هم تایید میکند که در روز جاری طلا با اهرم اونس افزایش یافته است. حباب طلای آب شده در روز جاری مثبت شد. محدوده ۱۴ میلیون و ۵۰ هزار تومان محدوده حمایتی طلای ابشده است. محدوده ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم مقاومت طلای آب شده در کوتاه مدت است.
رکود بر بازار سرمایه حکمفرماست
رکود همچنان در بازار سرمایه حکمفرماست. در روز جاری هم شاخص کل بازار سرمایه نزولی شد تحلیل خالص ورود پول حقیقی به بازار سهام نشان میدهد که میزان خروج پول حقیقی در بازار سرمایه افزایش یافت و ارزش معاملات خرد نیز روند نزولی گرفته که با جهت حرکت شاخص کل بورس همخوانی دارد.
در نقطه مقابل میزان ورود پول حقیقی به صندوق های درآمد ثابت روند افزایشی داشته است که انتظارات رکودی در بازارها را تایید میکند.
خبرکاو
ارسال نظر