متن خبر

رژیم غذایی پرقند و چربی در دوره بارداری می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی و دیابت فرزند را افزایش دهد

رژیم غذایی پرقند و چربی در دوره بارداری می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی و دیابت فرزند را افزایش دهد

شناسهٔ خبر: 753226 -




طبق یافته‌های پژوهشی جدید، فرزندانی که از زنان باردار چاق متولد می‌شوند، به‌دلیل آسیب‌های جنینی ناشی از رژیم غذایی پر از چربی و انرژی مادرشان، در بزرگسالی بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی و دیابت قرار دارند. یافته‌های محققان با آزمایش روی گونه‌ای از میمون‌ها به دست آمده است.

براساس گزارش ScienceDaily، محققان دانشگاه استرالیای جنوبی با تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های بافت جنین بابون‌های باردار (دسته‌ای از میمون‌های آفریقایی) متوجه شدند ارتباط معناداری بین رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربی‌های اشباع و قند در مادران با سلامت پایین قلب فرزندان وجود دارد.

ارتباط چاقی زنان باردار با بیماری‌های قلبی و دیابت در فرزندان

رژیم غذایی پرچرب و شیرین در دوران بارداری موجب می‌شود احتمال مقاومت جنین به انسولین در بزرگسالی افزایش یابد و این مسئله می‌تواند باعث ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی شود. درحالی‌که وزن نوزادان در بدو تولد طبیعی است.

ارتباط چاقی در زنان باردار و بیماری قلبی و دیابت در نوزادان

محققان دانشگاه استرالیای جنوبی نمونه‌های بافت جنین بابون‌های باردار را که رژیم غذایی پر از چربی و انرژی داشتند، تحلیل و داده‌هایشان را با جنین‌ بابون‌هایی که رژیم غذایی معمولی داشتند، مقایسه کردند. آن‌ها دریافتند چاقی مادر با بیماری‌های قلبی‌عروقی و دیابت فرزندان در بزرگسالی ارتباط دارد.

به گفته محققان، رژیم غذایی پر از چربی و انرژی مادر غلظت هورمون تیروئید فعال T3 را کاهش می‌دهد؛ این هورمون در اواخر بارداری عمل می‌کند و باعث می‌شود قلب جنین پس از تولد آماده زندگی شود؛ با ایجاد اختلال در این هورمون، قلب جنین رشد سالمی نخواهد داشت.

«ملانی برتوسا» (Melanie Bertossa)، محقق دانشگاه استرالیای جنوبی، او میگوید :

«قلب پس از تولد به اندازه کافی سلول‌های عضلانی برای ترمیم آسیب‌ها تولید نمی‌کند؛ پس تغییرات قبل از تولد که بر این سلول‌ها تأثیر منفی می‌گذارد، می‌تواند تمام عمر همراه فرد باشد.»

از سویی رژیم‌های غذایی سرشار از چربی و قند می‌توانند مسیرهای مولکولی مربوط به انسولین و پروتئین‌های حیاتی جذب گلوکز در قلب جنین را تغییر دهند؛ مقاومت قلب به انسولین افزایش می‌یابد که اغلب منجر به دیابت در بزرگسالی می‌شود.

یافته‌های پژوهش حاضر در The Journal of Physiology منتشر شده است.

خبرکاو

برچسب‌ها

ارسال نظر

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.


تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است