روزیاتو: کدام کشورها بزرگترین جنگلهای جهان را در قلمرو خود دارند؟ + اینفوگرافیک
از زمان آخرین عصر یخبندان، پوشش جنگلی زمین ۲۰ میلیون کیلومتر مربع یا ۲ میلیارد هکتار کاهش یافته است. نیمی از این کاهش از سال ۱۹۰۰ به دلیل گسترش کشاورزی و صنعتی شدن رخ داده است. در حال حاضر جنگل ها حدود ۳۰ درصد از زمین، حدود ۴۰ میلیون کیلومتر مربع را پوشش می دهند که به طور نابرابر در سراسر جهان توزیع شده است. در اینفوگرافیک زیر ۱۵ کشور با بزرگترین جنگل های جهان، تجسم شده اند.
رتبه بندی ۱۵ کشور برتر با بزرگترین جنگل ها
به طور قابل پیش بینی، بزرگترین کشور جهان همچنین دارای بزرگترین منطقه جنگلی است. نزدیک به ۵۰ درصد روسیه را جنگل تشکیل می دهد که وسعت آن تقریباً ۸ میلیون کیلومتر مربع است. در حقیقت یک پنجم کل منطقه جنگلی جهان در روسیه است.
بیشتر پوشش گیاهی جنگلهای روسیه مناسب هوای سرد و خشک این کشور شمالی هستند و از گونههای درختان برگریز و مخروطی مانند کاج، صنوبر و بلوط تشکیل شدهاند.
در رتبه دوم، برزیل به لطف تقریباً دو سوم جنگل های آمازون در داخل مرزهای خود، نزدیک به ۵ میلیون کیلومتر مربع پوشش جنگلی دارد (حدود ۱۲ درصد از جنگل های جهان). مساحت جنگلی برزیل تقریباً دو برابر عربستان سعودی، دوازدهمین کشور بزرگ جهان است.
آمازون همچنین سهم قابل توجهی در پوشش جنگلی پرو (در رتبه ۱۰ در این فهرست)، کلمبیا (۱۳) بولیوی (۱۴) و ونزوئلا (۱۵) دارد.
کانادا و ایالات متحده با پوشش جنگلی تقریباً یکسان – ۳ میلیون کیلومتر مربع – با چندین جنگل در سراسر مرز مشترک آنها گسترش یافته است، رتبه های سوم و چهارم را دارند.
چین با وسعت بیش از ۲ میلیون کیلومتر مربع، جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است.
پنج کشور اول، بیش از نیمی از جنگل های جهان را در خود جای داده اند.
جنگل های طبیعی در مقابل جنگل های مصنوعی
همه جنگل ها به یک شکل به وجود نیامده اند. جنگلهای اولیه که بدون دخالت انسانی به وجود آمده اند تنوع زیستی بیشتری نسبت به جنگلهای کاشته شده توسط انسان دارند.
در اینجا نحوه تقسیم پوشش جنگلی هر کشور بین جنگلهای طبیعی و جنگلهایی که احیا میشوند (جنگلهایی که نشانههای آشکاری از فعالیتهای انسانی وجود دارد، اما به آرامی به حالت طبیعی خود بازمیگردند) و جنگلهای کاشتهشده توسط انسان تقسیم میشود.
در کشورهایی مانند بحرین و کویت که در آن جنگلی به طور طبیعی وجود ندارد، جنگلهای کاشته شده توسط انسان به وجود آمده است.
اما حتی در بخشهای وسیعی از اروپا، تعداد جنگلهای کاشتهشده بسیار بیشتر از جنگلهای اولیه و طبیعی است که نشاندهنده میزان جنگلزدایی در این قاره در سه قرن گذشته است که اکنون به طور پیوسته در حال تغییر است.
در چین که در سه دهه گذشته پوشش جنگلی خود را به اندازه نروژ افزایش داده است، نزدیک به ۴۰ درصد از کل مساحت جنگلی کاشته شده است.
کارشناسان میگویند که معکوس کردن تخریب جنگلها و حفاظت از جنگلهای اولیه، باید به جای کاشت جنگلهای جدید در اولویت قرار گیرند.
خبرکاو
ارسال نظر