متن خبر

بزرگترین بازار صادراتی ایران / عمده مقاصد صادراتی به چه کشورهایی بود؟

بزرگترین بازار صادراتی ایران / عمده مقاصد صادراتی به چه کشورهایی بود؟

شناسهٔ خبر: 792756 -




به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران؛ داده‌های گمرک نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد تحلیل ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به 58 میلیارد و 331 میلیون دلار رسید و حجم تجارت هم برابر با 88 میلیارد و 611 میلیون تن بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. براساس داد‌های اعلام شده در این مدت ارزش صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور برابر با 25 میلیارد و 758 میلیون دلار بوده و به لحاظ وزن هم در این مدت تجار70 میلیون و 342 هزار تن کالا صادر کرده‌اند. داده‌ها نشان می‌دهد، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، روند صادرات کشور افزایشی 3.45 درصدی در وزن و 6.48 درصدی در ارزش دلاری داشته است.

 

عمده مقاصد صادراتی

براساس داده‌های اعلام شده از سوی گمرک این سوال مطرح می شود که در مدت زمان مورد تحلیل کالاهای صادراتی ایران به چه کشورهای صادر شده است؟ ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهد در بازه زمانی مورد تحلیل «چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «ترکیه»، «افغانستان»، «پاکستان»، «هند»، «عمان»، «فدراسیون روسیه» و «جمهوری آذربایجان» عمده مقاصد صادراتی کشور بوده اند.

با توجه به آمار گمرک می‌توان بيان کرد در نیمه نخست سال جاری «چین» با 7 میلیارد و 170 میلیون دلارکشور مقصد اول کالاهای ایرانی بوده است. با توجه به داده‌های اعلام شده در بازه زمانی مورد تحلیل «عراق» جایگاه دوم کالای صادراتی ایران را به خود اختصاص داد. ارزش کالای صادراتی به «عراق» کمی بیش از 5 میلیارد و200 میلیون میلیون دلار بوده است.  

براساس داده‌های اعلام شده سومین مقصد صادراتی در مدت زمان مورد تحلیل به «امارات متحد عربی» اختصاص داشته است؛ صادرات ایران به امارات متحد عربی در این مدت به بیش از 3 میلیارد و420 میلیون دلار رسید.

نوبل برای سیم‌کشی علم اقتصاد <a href= به تاریخ " width="400" height="400">
نوبل برای سیم‌کشی علم اقتصاد به تاریخ

جایزه نوبل اقتصاد سال۲۰۲۴ به جیمز رابینسون، سایمون جانسون و دارون عجم اوغلو رسید تا کمیته نوبل قدردان دانشمندانی باشد که سهم قابل توجهی در توضیح تفاوت کشورها از نظر سطح تولید سرانه و در بیان کلی‌تر، تفاوت سطح شکوفایی و تعالی اقتصادی کشورها داشته‌اند.

اما سهم «ترکیه» به عنوان چهارمین مقصد صادراتی کشور چه میزان بوده است؟ ارزیابی های صورت گرفته نشان دهنده آن است که مجموع صادرات به این کشور برابر با  بیش از 2 میلیارد و 390 میلیون دلار بوده است. باتوجه به داده های اعلام شده حجم صادرات «افغانستان» پنجمین مقصد صادراتی ایران در مدت زمان مورد تحلیل بوده است، براساس داده‌‌های گمرک در این مدت کمی بیش از یک میلیارد دلار از کالای ایرانی به این کشور صادر شده است، صادرات به «پاکستان» هم در مدت زمان مورد تحلیل برابر با یک میلیارددلار بوده است.

براساس داده‌های اعلام شده هفتمین مقصد صادراتی ایران در بازه زمانی مورد تحلیل 850 میلیون دلار کالا نیز به «هند» صادر شده است. اما صادرات به «عمان» در نیمه نخست سال جاری برابر با 790 میلیون دلار بوده و «فدارسیون روسیه» هم وارداتی به ارزش 490 میلیون دلاری از ایران داشته است، اما صادرات به «جمهوری آذربایجان» هم در بازه زمانی مورد تحلیل کمی بیش از 350 میلیون دلار بوده است.

خریدار کالا 6 ماه

خبرکاو

برچسب‌ها

ارسال نظر

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.


تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است