اینتل ظاهراً برای ساخت تراشه در ایالاتمتحده، کمکهزینه 10 میلیارد دلاری میگیرد
براساس گزارشهای منتشرشده، دولت بایدن ظاهراً درحال مذاکره برای اعطای کمکهزینه بیش از 10 میلیارد دلاری به شرکت اینتل است. اگر این مذاکره نهایی شود، اینتل بزرگترین قراردادی که تاکنون در برنامه بازگرداندن تولید نیمههادی به خاک ایالاتمتحده به ثبت رسیده است، دریافت خواهد کرد.
بلومبرگ در گزارش خود به نقل از منابعی که خواستهاند نامشان فاش نشود، توضیح میدهد که بسته کمکهزینه اینتل هم شامل وام و هم امتیازات مستقیم میشود. آنها همچنین تأکید کردهاند که مذاکرات مربوط به این برنامه همچنان درحال انجام است.
کمکهزینه دولت آمریکا برای اینتل
مشوقهای مذکور براساس «قانون تراشهها و علم 2022» به اینتل اعطا خواهند شد که مجموعاً شامل 39 میلیارد دلار کمکهای مستقیم و همچنین 75 میلیارد دلار وام میشود. این قانون برای تشویق شرکتهای برتر حوزه نیمههادی تنظیم شده است تا پس از چندین دهه تولید تراشه در کشورهای خارجی، بتوانند تراشهها را در خاک آمریکا تولید کنند.
شرکتهای تولید تراشه از زمان روی کار آمدن «جو بایدن»، بیش از 230 میلیارد دلار در ایالاتمتحده سرمایهگذاری کردهاند و هدف دولت این است که تا سال 2030، حداقل دو خوشه تولیدی پیشرو داشته باشد.
وزارت بازرگانی نیز تاکنون دو کمکهزینه کوچکتر را تحت قانون Chips Act اعلام کرده است. «جینا ریموندو»، وزیر این وزارتخانه نیز هفته گذشته بيان کرد که در شش تا دوازده هفته آینده اطلاعیههای بیشتری دراینباره اعلام میشود.
اینتل که سالها بر صنعت تراشه تسلط داشته است، اخیراً از رقبای آسیایی خود، یعنی TSMC و سامسونگ الکترونیکس که درحال ساخت کارخانههای خود در آمریکا هستند، عقب افتاده است. درحالحاضر اینتل نیز درحال ساخت یک کارخانه 20 میلیارد دلاری در اوهایو، توسعه خدماتی به ارزش 20 میلیارد دلار در آریزونا و سرمایهگذاری 3.5 میلیارد دلاری در نیومکزیکو است.
خبرکاو
ارسال نظر