ایران؛ مقام اول رشد اقتصادی در سطح جهان
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این تحلیل تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد تحلیل قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.
در سال ۱۴۰۲، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای ۱۳۵۳، ۱۳۶۳، ۱۳۷۳، ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ تقدیم مخاطبان میشود.
۱۳ مهر 1353؛ ایران؛ مقام اول رشد اقتصادی در سطح جهان
شاهنشاه آریامهر امروز در مراسم افتتاح دوره جدید مجلسین سنا و شورای ملی بیانات مهمی ایراد فرمودند و رئویس برنامههای آینده مملکتی را ترسیم کردند.
در دوره اجلاسیه گذشته، به خواست الهی شاهد پیشرفتهای عمومی و همهجانبه مملکت و ملت ایران بودیم و می توانیم با قاطعیت بگوییم که از این حیث سالی استثنایی را پشت سر گذاشتهایم. برنامه پنج ساله پنجم که خود در اصل برنامه عظیم و بیسابقهای بود با موفقیتهایی که در این سال از نظر تامین منافع حقه ایران از ثروتهای طبیعی مملکت بهدست آمد و همچنین با توجه به فعالیتهای گسترده طبقات مختلف مملکت مورد تحلیل مجدد قرار گرفت و ابعاد آن لااقل به دو برابر افزایش یافت.
رقم رشد تولید ناخالص ملی کشور، در سال ۱۳۵۲ به ۳۳ درصد به قیمتهای ثابت بالغ گردید و این رقم برای سال ۱۳۵۳ بیش از ۴۰ درصد پیشبینی میشود.
تا پایان برنامه پنجم انتظار داریم که که متوسط رشد سالانه تولید ناخالص ملی به قیمتهای ثابت ۲۶ درصد باشد.
بدین ترتیب طبق معمول چند سال گذشته ایران در این مورد کماکان در تمام جهان مقام اول را دارد.
در طول برنامه پنجم، به موجب پیشبینیهایی که براساس شرایط موجود صورت گرفته است، درآمد کشور ما از بابت نفت بیش از ۱۰۲ میلیارد دلار و از بابت گاز صادراتی به اتحاد شوروی در حدود یک میلیارد دلار خواهد بود.
تذکر این نکته را لازم میدانم که ما با وجود آنکه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان هستیم، مایلیم در مصرف آن کمال صرفهجویی به عمل آید و بر این اساس از هماکنون حداکثر تلاش را برای ایجاد مراکز اتمی بهمنظور تولید برق به کار میبریم. برای خانه سازی در سال آینده ۹۱ میلیارد ریالی اعتبار تخصیص یافت.
بیشتر بخوانید
شاهنشاه گفت : اقدامات مهمی در مبارزه با تورم داخلی از طرف دولت صورت می گیرد، ملت نیز با شرافت و وجدان باید سهم خود را ایفا کند.
ازسویی به خروج تحصیلکردههای پزشکی از کشور پایان داده می شود.
همچنین در حوزه شمالی اقیانوس هند، از ایران تا استرالیا یک منطقه تفاهم اقتصادی و سیاسی به وجود میآید.
۱۲ سد در سیستان و بلوچستان ساخته می شود
در سیستان و بلوچستان ۱۲ سد و بند ساخته می شود و قریب دو هزار هکتار اراضی جدید به زیر کشت خواهد رفت.
دکتر وحیدی، وزیر نیرو گفت : مطالعات روی آب استان سیستان و بلوچستان از مدت ها قبل شروع شد و تقریبا نزدیک به پایان است. روی آبهای سطحی امکان ساختن سدهای بزرگ نیست، اما از همین آبها با احداث سدهای کوچک خاکی و بندها می توانیم حداکثر بهرهبرداری را به عمل آوریم.
۱۳ مهر ۱۳۷۳؛ آغاز اجرای مقررات جدید ارزی در مناطق آزاد ایران
براساس آییننامه عملیات پولی و بانکی مناطق آزاد از ساعت ۲۴ دیشب (سهشنبه) ورود ارز از داخل کشور به مناطق آزاد ممنوع و خروج ریال از مناطق آزاد به سایر کشورها آزاد اعلام شد.
مهندس الویری، مشاور رئیسجمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری در مورد آییننامه اجرایی مناطق آزاد گفت: در این آییننامه معافیت ۱۵ ساله مالیاتی، تضمین سرمایه، ارجاع داوری، آزاد بودن ورود کالاهای مجاز و موارد دیگر پیشبینی شده است.
وی گفت : بانکهای خارجی نیز میتوانند در مناطق آزاد شعبه داشته باشند «ضمن آنکه کارمزد عملیات بانکی، نرخ خرید و فروش ارز و سود تسهیلات براساس شرایط بازار آزاد تعیین می شود.
برنامههای دولت برای اصلاح ساختار صنعت کشور
حجتالاسلام والمسلمین هاشمیرفسنجانی رئیسجمهوری طی سخنانی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامههای دولت برای اصلاح ساختار صنعت و واگذاری واحدهای تولیدی بر ضرورت هماهنگی دولت و مجلس برای حمایت از صنایع کشور تاکید کرد.
رئیسجمهوری همچنین با تشریح نتایج ادغام وزارتخانههای صنعتی و هماهنگی در سیاستگذاری در بخش صنعت دلایل انتخاب آقای نعمتزاده را به عنوان وزیر جدید صنایع برشمرد.
وی گفت : الان که این کارخانهها واگذار میشوند بحث عمده این است که مبالغی که بدست میآید چگونه مصرف شود و به کجا پرداخت شود.
الویتها به طرحهای نیمهتمام و حلقههای مفقودهای که در صنعت ما است داده شده است؛ زیرا ممکن است دیگران در این زمینهها سرمایهگذاری نکنند و لذا باید خود متولیان صنعت این کار را انجام دهند به اضافه اصلاح ساختار که زمینهساز اصلاح ساختار کلی اقتصاد کشور است که جزو برنامهها است.
۱۰۰ هزار واحد مسکونی اجارهای در برنامه دوم احداث می شود
در دومین برنامه توسعه اقتصادی کشور ۱۰ درصد واحدهای مسکونی برای اجاره احداث خواهد شد درحالیکه هم اکنون تنها ۲ درصد ساختمانهای مسکونی به این امر اختصاص دارد.
مهندس اسدا... عسگری طباطبایی معاون وزیر مسکن و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن این مطلب را در حاشیه گردهمایی سیاستهای توسعه مسکن در تهران اعلام کرد.
وی ادامه داد: در دومین برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی کشور ۱۰۰ هزار واحد مسکونی اجارهای در مناطق مختلف شهری در قلب مسکن حمایت شده احداث و به افراد کمدرآمد واگذار می شود.
وی اضافه کرد: ارائه زمین ارزانقیمت به سازندگان مسکن استیجاری اقدام دیگری است که برای فعال ساختن این بخش میتوان انجام داد.
۱۳ مهر ۱۳۸۳؛ مجلس به طرح استیضاح احمد خرم رای مثبت داد
طرح استیضاح وزیر راه و ترابری با ۱۸۸ رای موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مورد تایید قرار گرفت و احمد خرم از کرسی وزارت راه و ترابری کنار رفت.
قیمت سیمان افزایش نمی یابد
با توجه به سرعت تحلیل واگذاری صنایع و معادن بزرگ به بخش خصوصی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، امیدواریم تکلیف این مساله به زودی مشخص شود.
اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن گفت : پیشبینی می شود امسال میزان تقاضا در بازار داخلی بیش از عرضه سیمان باشد همچنین تورم ۳۱.۵ میلیون تن سیمان برای امسال برنامهریزی شده بود که براساس عملکرد شش ماهه، امیدواریم امسال ۳۲.۵ میلیون تن تولید سیمان داشته باشیم.
وی ادامه داد: عرضه سیمان در کشور از سال آینده بر تقاضا پیشی خواهد گرفت.
خبرکاو
ارسال نظر