امروز در فضا: عبور دنبالهدار هالی از کنار زمین
18 مه 1910، زمین تقریباً شاهد عبور دم دنبالهدار هالی بود.
در اواخر سال 1909، چندین رصدخانه بزرگ جهان مشتاقانه منتظر ظهور دوباره هالی بودند. مردم نیز منتظر لحظهای بودند که دنبالهدار با چشم غیرمسلح قابل مشاهده شود.
این دنبالهدار بهنام ستارهشناس بریتانیایی «ادموند هالی»، اولین کسی که مدار آن را تعیین کرد و بازگشت آن به آسمان شب زمین را به دقت پیشبینی کرد، نامگذاری شد. اگرچه هالی 16 سال قبل از آزمایش پیشگویی خود مرد، این دنبالهدار در شب کریسمس 1758 درست طبق برنامه ظاهر شد. از آن زمان نام این دنبالهدار هالی بوده و در فواصل منظم 74 تا 79 ساله ظاهر میشود.
دانشمندان محاسباتی انجام داده بودند که ادعا میکرد بین 18 تا 19 مه، زمین از کنار دم دنبالهدار هالی عبور خواهد کرد.
روزنامههای معاصر درباره تأثیرات فاجعهآمیز دنبالهدار گازی، بر جو زمین بحث کردند که باعث وحشت بسیاری شد. اما درواقع، دم دنبالهدار فاصله 400000 کیلومتری از زمین داشت و مضر نبود. در برخی محافل نیز، نزدیکشدن غیرمعمول دنبالهدار بهعنوان نشانهای از عذاب قریب الوقوع تلقی میشد.
در انتظار ورود دنبالهدار، فروش تلسکوپ افزایش یافت و هتلهای شهرهای بزرگ، بستههای ویژهای را ارائه کردند که شامل تماشای هالی از پشت بام بود.
این دنبالهدار بین 14 و 22 مه در نزدیکترین و درنتیجه درخشانترین حالت آن قرار داشت. دنبالهدار هالی قرار است در اواخر ژوئیه 2061 دوباره ظاهر شود.
خبرکاو
ارسال نظر