متن خبر

آینده مبهوت طلای سیاه؛‌ واکنش بازار نفت به حمله موشکی ایران به اسرائیل/ حرکت رفت و برگشتی طلا

آینده مبهوت طلای سیاه؛‌ واکنش بازار نفت به حمله موشکی ایران به اسرائیل/ حرکت رفت و برگشتی طلا

شناسهٔ خبر: 772699 -




به گزارش اقتصادنیوز، خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی مدعی شد: قیمت نفت روز سه‌شنبه پس از پرتاب موشک‌های بالستیک از سوی ایران در واکنش به ترور شهید اسماعیل هنیه، شهید سید حسن نصر الله و شهید اسماعیل نیلفروشان، حدود ۳ درصد افزایش یافت. به ادعای این خبرگزاری، معاملات برنت به میزان 1.86 دلار یا 2.6 درصد افزایش یافت و به 73.56 دلار به ازای هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با 1.66 دلار یا 2.4 درصد افزایش به 69.83 دلار رسید. در اوایل روز، هر دو شاخص نفت خام بیش از 5 درصد افزایش داشتند. همزمان براساس تحلیل خبرنگار اقتصادنیوز، قیمت طلا عصر روز سه‌شنبه 10 مهر، به دنبال حمله موشکی ایران به اسرائیل، نوسان مثبت 1 درصدی را تجربه کرد و به 2 هزار و 661 دلار در ازای هر اونس رسید. دقایقی پس از حمله موشکی ایران به تل‌آویو، ارزش طلا باز هم افزایش پیدا کرد و به 2 هزار و 668 دلار در ازای هر اونس رسید. این در حالیست که اونس طلا با آغاز معاملات امروز روند نزولی را در پیش گرفت و 2647 دلار قیمت خورد.

رویترز در ادامه گزارش ادعایی‌اش آورد، زنگ خطر در سراسر اسرائیل به صدا درآمد و پس از ورود اسرائیلی‌ها به پناهگاه‌ها، صدای انفجار در شرق بیت‌المقدس و دره رود اردن شنیده شد. کلی سیگل، استراتژیست مستقل در حوزه ریسک سیاسی، با انتشار ایمیلی ادعا کرد: «این احتمال وجود دارد که اسرائیل به حمله (ادعایی) متقابل دست بزند. به ادعای این تحلیلگر زیرساخت‌های نفتی ایران در فهرست قرار دارد.» سیگل در ادامه مدعی شد: «حمله اسرائیل به تأسیسات تولید یا صادرات نفت ایران می‌تواند باعث اختلال در تولید نفت شود که احتمالاً بیش از یک میلیون بشکه در روز است. » رویترز در ادامه گزارش ادعایی‌اش به حملات انصارالله یمن اشاره کرده و نوشته، حوثی‌ها همزمان با حملات موشکی ایران، مسئولیت حمله به حداقل یکی از دو کشتی آسیب‌دیده در بندر حدیده را بر عهده گرفت. این گروه از نوامبر گذشته هم صدا با فلسطینی‌ها در جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه کشتی‌های بین‌المللی در نزدیکی یمن را هدف حملاتشان قرار دادند.

تاماس وارگا، تحلیلگر ژی وی ام، شرکت کارگزاری و مشاوره که بخشی از TP است، در بيان کرد و گو با رویترز مدعی شد: «در صورت افزایش تنش‌ها، محور مقاومت ممکن است مواضع تولیدکنندگان نفت خاورمیانه، یعنی عربستان سعودی را هدف قرار دهند.» وارگا گفت : «آنچه امروز بیش از همه به نگرانی ها دامن زده این واقعیت است که عرضه نفت تحت تاثیر تحولات خاورمیانه قرار بگیرد. از همین رو تا زمانی که تصویر روشن شود، انجام معاملات به شکلی پرنوسان پیش بینی می‌شود.» قبل از انتشار اخباری مبنی بر حمله موشکی ایران، بازار نفت کمترین میزان معامله در در دو هفته اخیر را تجربه کرد؛ زیرا چشم انداز افزایش عرضه و رشد ضعیف تقاضای جهانی بر نگرانی‌ها از تشدید درگیری خاورمیانه و تأثیر آن بر صادرات نفت خام از منطقه تاثیر گذاشت.

2 اکتبر گروهی از وزرای گروه تولیدکننده اوپک پلاس برای تحلیل بازار تشکیل جلسه خواهند داد، بدون اینکه هیچ تغییری در سیاست‌ها پیش‌بینی شود. قرار است از ماه دسامبر، گروه اوپک پلاس متشکل از کشورهای صادرکننده نفت علاوه بر متحدانی مانند روسیه، تولید خود را هر ماه 180 هزار بشکه در روز افزایش دهند. علاوه بر این، احتمال بهبود وضعیت تولید نفت لیبی نیز در اوایل روز سه شنبه بر بازار تاثیر گذاشت. پارلمان لیبی مستقر در شرق این کشور روز دوشنبه با معرفی رئیس جدید بانک مرکزی موافقت کرد که می‌تواند به پایان دادن به بحرانی که تولید نفت این کشور را کاهش داده کمک کند. ایران و لیبی هر دو عضو اوپک هستند. براساس داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، ایران که تحت تحریم‌های آمریکا فعالیت می‌کند، در سال 2023 حدود 4.0 میلیون بشکه در روز سوخت تولید کرد، در حالی که تولید سوخت لیبی سال گذشته حدود 1.3 میلیون بشکه در روز بود. تحلیلگران پیش بینی کردند که شرکت‌های انرژی ایالات متحده در هفته منتهی به 27 سپتامبر حدود 1.3 میلیون بشکه نفت خام را از انبار خارج کردند. اگر این فرضیه درست باشد، این سومین برداشت در مقایسه با برداشت 2.2 میلیون بشکه‌ای در هفته مشابه سال گذشته و افزایش متوسط ​​400 هزار بشکه‌ای طی پنج سال گذشته (2019-2023) قلمداد می‌شود.

خبرکاو

برچسب‌ها

ارسال نظر

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.


تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است