معمای ماکارونیهای آلوده؛ ماکارونیهای صادراتی برگشت خورد؟
به گزارش اقتصادنیوز، فضای مجازی پر شده از اخبار مربوط به مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی. تعداد فوتیها نامعلوم و از 2 تا چهار نفر متغیر است. همین چهار روز قبل بود که کاربری در توئیتی با انتشار پستی به شباهت این ماجرا با قضیه قرص در کیک اشاره کرده بود. با افزایش نگرانیها، سازمان ملی استاندارد به آن واکنش نشان داده است.
واکنش سازمان ملی استاندارد به ماجرای ماکارونی آلوده
بعد از بالا گرفتن واکنشها، سازمان ملی استاندارد با صدور اطلاعیهای به قضیه واکنش نشان داد و ماجرا را اینگونه توصیف کرد: «انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراوردههای مورد نظر را از منظر آپشن های کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار میدهد.
فرآوردههایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب میشود. باسیلوس سرئوس، نوعی باکتری گرم مثبت هوازی اسپوردار مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذاهای پخته میتواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. اسپور این باکتری در گرم کردنهای مکرر غذا، زنده مانده و مجدد تکثیر میشود.».
در ادامه، سازمان ملی استاندارد توصیهای نیز برای مردم داشته؛ بر اساس اعلام این سازمان، «حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد میشود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.»
سازمان استاندارد با تاکید بر این نکته که «احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فرآورده ماکارونی خام وجود ندارد»، توضیح داد: «با توجه به اجباری بودن فرآورده ماکارونی پیشنهاد میشود، در هنگام خرید و مصرف این دسته از فرآوردهها به تاریخ تولید و انقضای درج شده بر روی برچسب محصول دقت شود و از خرید فراوردههای فاقد نشان ملی استاندارد با کد ده رقمی و یا خرید فراوردههای فاقد بسته بندی (فله) خودداری شود.».
واکنش اتحادیه بنکداران به ماجرای ماکارونی آلوده
به گزارش اقتصادنیوز، برای تحلیل بهتر موضوع، چرایی ماجرا را از اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران جویا شدیم. در تماس با رضا کنگری، رئیس اتحادیه، او ضمن اظهار بی اطلاعی از ماجرا، کندو کاو درباره جزئیات را به پیگیری ماجرا از سخنگوی اتحادیه بنکداران موکول کرد. البته، حسین فرهادی، سخنگو اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران نیز در بيان کرد و گو با اقتصادنیوز نیز اطلاعی از این ماجرا نداشت. او با تاکید بر اینکه «از ماجرای مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده اطلاعی ندارم»، درباره اینکه آیا مورد مشابهای در بخش مواد غذایی تاکنون رخ داده است، توضیح داد: «نه؛ چنین چیزی نبوده است. در کل، تمام مواد غذایی زیر نظر وزارت بهداشت ترخیص میشوند و پس استانداردهای مخصوص به خودشان را دارند. حتی تولیدکنندهها هم چنین موردی را گزارش ندادهاند».
او درباره برخی شایعات مبنی بر برگشت خوردن بستههای ماکارونی صادراتی به کشور، این موضوع را رد کرد و در واکنش به استنادات سازمان استاندارد درباره «ماجرا ماکارونی آلوده» بيان کرد که «احتمال دارد» آنچه سازمان استاندارد مطرح کرده درست باشد. فرهادی ادامه داد: «به هر حال، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مجوز لازم برای مصرف را صادر میکنند».
حالا که خبر مرگ با ماکارونیهای آلوده در فضای مجازی دست به دست می شود و نگرانیهایی را در میان مردم به وجود آورده، مصرفکنندگان میتوانند برای اطمینان از محصولات خریداری شده، کد 10 رقمی زیر نشان استاندارد محصول را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنند تا از اعتبار و اصالت پروانه نشان ملی استاندارد ایران اطمینان حاصل کنند.
همچنین افراد میتوانند در صورت مشاهده هرگونه مغایرت به ادارات کل استاندارد استان مربوطه مراجعه یا از طریق سامانه ۱۵۱۷ یا پورتال سازمان به نشانی http://www.inso.gov.ir موضوع را گزارش دهند.
خبرکاو
ارسال نظر