امروز در فضا: تعیین هدف جدید برای مأموریت روزتا
14 مه 2003، هدف جدیدی برای مأموریت روزتا در جلسه کمیته برنامه علمی آژانس فضایی اروپا تعیین شد. قرار شد دنبالهدار چوریوموف-گراسیمنکو مقصد بعدی این فضاپیما باشد.
قرار ملاقات با دنبالهدار، در نوامبر 2014 انتظار میرفت. انتخاب مقصد دنبالهدار جدید نیازمند تلاشهای فشرده بود، ازجمله رصد توسط تلسکوپهایی مانند تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ بسیار بزرگ ESO.
هزینه تأخیر پرتاب روزتا 70 میلیون یورو برآورد شد. این مأموریت قرار بود در فوریه 2003 با مقصد دنبالهدار ویرتانن پرتاب شود.
پس از شکست موشک آریان-5 در دسامبر 2002، آژانس تصمیم گرفت پرتاب را به تأخیر بیاندازد.
روزتا در 2 مارس 2004 با موفقیت از کورو، گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. فرایند نزدیکی این کاوشگر به دنبالهدار از سال 2014 آغاز شد. مرکز سازمان فضایی اروپا در آلمان که وظیفه هدایت کاوشگر را بر عهده داشت، اعلام کرد هدف از این مأموریت مشاهده و تحلیل 67پی از فاصله 100 کیلومتری بود.
در نوامبر همان سال روزتا با ارسال سفینه فرودگر فیله به سطح دنبالهدار، مأموریت بعدی خود را نیز با موفقیت به اتمام رساند. فیله پس از آنکه از فضاپیمای حامل خود جدا شد، بهآرامی بر سطح 67پی فرود آمد. سپس به مدت 60 ساعت روی این جرم فضایی به پژوهش و نمونهبرداری و ارسال اطلاعات پرداخت تا اینکه شارژ باتری آن تمام و خاموش شد.
روزتا طوری طراحی شده بود که به زمین بازگردد. این فضاپیما امکانات فرود روی دنبالهدار را نداشت، پس هدایت آن بهسوی 67پی بهمعنای پایان کار فضاپیما تلقی میشد.
روزتا با ارسال آخرین سیگنال و اطلاعاتش، با سقوط عمدی روی دنبالهدار و خاموشکردن تجهیزاتش، برای همیشه به کار خود پایان داد.
خبرکاو
ارسال نظر