خط اعتباری ویژه برای حضور ایران در بازار عراق
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این تحلیل تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد تحلیل قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.
در سال ۱۴۰۲، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای ۱۳۵۳، ۱۳۶۳، ۱۳۷۳، ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ تقدیم مخاطبان میشود.
سوم مهر 1353؛ واکنش شدید اوپک به آمریکا
کشورهای تولیدکننده نفت از ونزوئلا گرفته تا خاورمیانه با خشم در برابر اخطارها و انتقاداتی که جرالد فورد، رئیس جمهوری و هنری کیسینجر وزیر خارجه آمریکا درباره قیمت و وضع موجود عرضههای نفتی عنوان کردهاند، واکنش نشان دادند.
رئیس اوپک اظهار کرد که این سازمان کمتر از هر کس دیگری به دلیل بحرانهای اقتصادی موجود جهان قابل ملامت است.
مطبوعات کشورهای عرب، آمریکا را متهم کردند که علیه ممالک تولیدکننده نفت جنگ اعصاب برپا کرده است.
حتی شیخ احمد زکی یمانی، وزیر خارجه عربستان سعودی که سرسختترین طرفدار کاهش قیمت نفت معرفی شده است، اخطار کرد که هر ملاحظهای علیه کشورهای تولیدکننده نفت به رکود اقتصادی در سراسر جهان و پایان یافتن تمدن عالم منجر خواهد شد.
یمانی که در شیکاگو با خبرنگاران صحبت میکرد، اظهار داشت که سخنان وی جواب سخنرانی اخیر جرالد فورد در کنفرانس انرژی «دیترویت» نیست و علاوهبر این، فورد حق دارد تا برای جلوگیری از رکود اقتصادی جهان خواستار همکاری بینالمللی شود.
یمانی تاکید کرد: اگر رهبری ]آمریکا[ به فکر بیفتد که بر ضد ممالک تولیدکننده نفت به مداخله نظامی متوسل شود، این امر حیرتآور خواهد بود.
آمریکا، جبهه مشترک در برابر تولیدکنندگان نفت تشکیل میدهد
روزنامههای واشنگتن اظهار عقیده کردند که دولت آمریکا میکوشد برای عملی ساختن تهدیدهای جرالد فورد، یک جبهه مشترک از کشورهای بزرگ مصرفکننده نفت در برابر کشورهای تولیدکننده نفت تشکیل دهد درحالیکه برخی دیگر از کشورهای مصرفکننده با این اقدام مخالفند.
دولت آمریکا برای عملی کردن نقشههای خود به کمک کشورهای بزرگ مصرفکننده احتیاج دارد؛ زیرا به تنهایی حربه برندهای در برابر تولیدکنندگان نفت ندارد.
این مساله در مذاکرات روز یکشنبه وزیران امور خارجه و وزیران دارایی پنج کشور بزرگ یعنی آمریکا، ژاپن، آلمان غربی، فرانسه و انگلیس که در کمپ دیوید انجام میشود، مورد تحلیل قرار خواهد گرفت ولی مقامات آمریکایی تاکنون در اظهارات رسمی خود از تشکیل چنین جبههای که برخی از کشورهای مصرفکننده با آن مخالفند سخنی به میان نیاوردهاند.
دیگر اخبار
فراخوان تکمیل وجه کرمان موتور برای مشتریان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول
سوم مهر ۱۳۶۳؛ وزیر بازرگانی: اقتصاد اسلامی در آینده راهگشای اقتصاد جهانی خواهد شد
در آستانه روز نبرد اقتصادی هفته جنگ، مراسمی با حضور گروهی از نمایندگان اصناف و اتحادیههای تولیدکنندگان و توزیعکنندگان قماش و پوشاک در محل نمازخانه وزارت بازرگانی برگزار شد.
در این مراسم، برادر جعفری وزیر بازرگانی با اشاره به فرمایشات امام امت از نمایندگان اصناف و اتحادیههای شرکتکننده در این مراسم دعوت نمود که با وحدت و یکپارچگی هرچه بیشتر دولت را در امر تولید و توزیع یاری کنند و از تفرقه و جدایی که تنها امید ضدانقلاب میباشد، پرهیز کنند.
وزیر بازرگانی اضافه کرد: خوب فهمیدن و خوب عمل کردن فرمایشات امام ما را به طرف اقتصاد اسلامی هدایت میکند، اقتصاد اسلامی در آینده راهگشای اقتصاد جهانی خواهد شد.
سوم مهر ۱۳۷۳؛ صندوق توسعه بازارها تا پایان سال ایجاد می شود
جمهوری اسلامی ایران مصمم است به رغم تمامی کارشکنی ها و فشارهای سیاسی، صادرات غیرنفتی خود را افزایش دهد.
مهندس علی سعیدلو گفت : با ایجاد روابط تجاری مستقیم با کشورهای دوست میتوانیم صادرات غیرنفتی خود را افزایش دهیم.
وی گفت: تا پایان امسال صندوق توسعه بازارها ایجاد میشود. این صندوق از راههای گوناگون، اطلاعاتی در مورد بازارهای جهانی جمعآوری خواهد کرد تا واحدهایی که قصد دارند در برخی بازارها حضور یابند، اطلاعات موردنیاز خود را از طریق این صندوق دریافت کنند و خود نیازهای شرکت اطلاعات خود را به صندوق منتقل کنند.
سپاه بزرگترین سد کشور را می سازد
کار اجرایی احداث سد بزرگ کرخه روز سهشنبه (پسفردا) آغاز می شود.
مهندس رضا حدادیان، مدیرعامل شرکت آب و نیرو ضمن بیان مطلب فوق گفت : این طرح ۵ ساله بوده و در سال ۷۸ به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی کل اعتبار طرح را ۱۲۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: نخستین بخش از قرارداد با قرارگاه خاتمالانبیا به امضا خواهد رسید که کل این قرارداد ۴۸ میلیارد تومان خواهد بود و مابقی برای طرح نیروگاهی و هزینههای جاری به صورت قرارداد امضا خواهد شد.
وی گفت: سد مخزنی که بر روی طویلترین رودخانه کشور احداث خواهد شد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی عظیم ترین عملیات اجرایی در سطح کشور است.
مهندس حدادیان به سابقه طرح اشاره کرد و گفت: سابقه مطالعات این طرح بزرگ به سال ۱۳۳۵ بازمیگردد. در مطالعات امکانیابی مشاورین خارجی محوری را برای احداث سد پیشنهاد کرده بودند که طول تاج آن ۷.۶ کیلومتر و حجم بدنه آن بیش از ۷۲ میلیون مترمکعب برآورد می شد. لیکن در سال ۱۳۶۸ مهندسین و کارشناسان صنعت آب و برق کشور با بازنگری مطالعات انجامشده، محور جدیدی را انتخاب کردند که از نظر فنی و اقتصادی به مراتب گزینه برتری بوده است.
این گزینه جدید بعدا به تایید بردهای بینالمللی مهندسی نیز رسید. با احداث سد و تاسیسات وابسته آن حدود ۳.۳ میلیارد مترمکعب آن جهت آبیاری اراضی دشتهای پایپل، حمیدیه، قدس و دشت آزادگان واقع در شمال غربی و غرب استان خوزستان در وسعتی معادل ۲۲۰ هزار هکتار تامین و تنظیم خواهد شد.
وی اعلام کرد: قرارداد احداث این سد فردا در حضور رئیسجمهور و با شرکت نمایندگان وزارت نیرو و سپاه امضا میشود.
سوم مهرماه ۱۳۹۳؛ خط اعتباری ویژه برای حضور در بازار عراق
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اعلام کرد: اگرچه مباحث امنیتی برای عراق یک چالش اساسی بوده، اما بحران داعش توانسته فرصت بیشتری را از بازار این کشور به خود اختصاص دهد؛ چراکه اقبال مردم عراق نسبت به کالاهای ترکیه و عربستان به شدت کاهش یافته است.
به گفته جهانبخش سنجابی شیرازی، هم اکنون خط اعتباری ۳۰۰ میلیون دلاری از صندوق ضمانت صادرات ایران برای صادرات به عراق اختصاص یافته است.
خودروسازان سایتهای خود را می فروشند
سایتهای داخلی و خارجی خودروسازان ایران در حالی بیشترشان این روزها با رکود تولید دست و پنجه نرم میکنند و به نوعی بلاتکلیف هستند که ظاهرا «جاده مخصوصی ها» به دنبال مشتری برای فروش آنها می گردند.
آن طور که خبر میرسد، خودروسازان قصد دارند سایتهای واقع در کشورهایی چون سوریه، بلاروس و سنگال را به همراه برخی سایتهای داخلی خود به فروش برسانند و در حال حاضر نیز منتظر چراغ سبز مشتریان احتمالی هستند.
یکی از دلایل اصلی روی آوردن خودروسازان به فروش سایتها، ناکارآمدی آنهاست؛ به نحوی که بیشترشان یا عملا تولیدی ندارند یا با تیراژی بسیار اندک فعالیت میکنند.
خبرکاو
ارسال نظر