متن خبر

۸ سالگی پیکسل؛ گوگل چه نقشی در متحول کردن گوشی‌های هوشمند داشته است؟

۸ سالگی پیکسل؛ گوگل چه نقشی در متحول کردن گوشی‌های هوشمند داشته است؟

شناسهٔ خبر: 699898 -




نخستین گوشی پیکسل در سال ۲۰۱۶ معرفی شد؛ اگرچه گوشی‌های پیکسل مانند رقبای سامسونگ و شیائومی خود چندان در کانون توجه نیستند؛ اما گوگل هم از ابتدای ورود خود به صنعت ساخت گوشی‌های هوشمند، موفق شده تحولاتی قابل‌توجه در این صنعت ایجاد کند. در ادامه اصلی ترین موارد را بیان می‌کنیم.

حفظ اندروید در کانون توجه

پوسته اندروید گوشی های پیکسل

گوگل با وجود سال‌ها حضور در صنعت گوشی‌های هوشمند، در ابتدا با تولیدکنندگان بزرگ اندروید همکاری کرد تا سری گوشی‌های نکسوس را تولید کند. پیکسل و پیکسل ایکس ال در سال ۲۰۱۶ اولین گوشی‌های هوشمند ساخت خود گوگل بودند که با هدف جذب مشتری و به‌عنوان محصولی برای ارائه چشم‌انداز گوگل برای اندروید معرفی شدند. چشم‌انداز اندروید برای گوگل شامل گوگل اسیستنت یا دستیار گوگل، رابط کاربری مینیمالیسم و تعهد به پشتیبانی سریع‌تر و جامع‌تر از به‌روزرسانی‌ها می‌شد. رویکرد نرم‌افزاری ساده‌ترگوگل، با ظاهر شلوغ همیشگی رابط کاربری TouchWiz سامسونگ، آپشن های اضافی غیرضروری رابط کاربری MIUI شیائومی و جریان کند به‌روزرسانی‌ها که باید فرآیندهای صدور گواهینامه OEM و اپراتور را پشت سر می‌گذاشت، کاملاً در تضاد بود.

گوگل هرگز اعتراف نکرد که برخی مشکلات نرم‌افزاری طولانی‌مدت اندروید برای این شرکت آزاردهنده است؛ اما به‌وضوح احساس می‌کرد که می‌تواند برخی کارها را بهتر از شرکت‌های بی‌شماری که درحال ساخت گوشی‌های هوشمند اندرویدی بودند، انجام دهد. این شرکت قبلاً ابتکارات نرم‌افزاری مانند عرضه اندروید وان (Android One) را امتحان کرد که شکست خورد. سه سال پشتیبانی نرم‌افزاری گوگل پیکسل با توجه به استانداردهای امروزی، اقدام قابل‌توجهی نیست، اما حدود یک یا دو سال بهتر از بسیاری از تولیدکنندگان عمل کرد؛ گوشی‌های سری گلکسی S7 سامسونگ در سال ۲۰۱۶ تنها دو سال پشتیبانی سیستم‌عامل دریافت کردند؛ البته پشتیبانی امنیتی برای مدتی طولانی‌تر ادامه داشت.

گوشی‌‌های پیکسل بهتر و بهتر شدند و گوگل پس از عرضه سری پیکسل ۶ به‌واسطه وجود پردازنده نیمه‌سفارشی گوگل تنسور در این گوشی‌ها، پنج سال پشتیبانی برای آنها را وعده داد. در آن زمان طلایه‌داران صنعت ساخت گوشی‌های هوشمند هنوز به‌روزرسانی دو تا سه سال را تضمین می‌کردند؛ گوگل با عرضه گوشی‌های پیکسل ۸ این مدت را به هفت سال افزایش داد و مدت‌زمان تعهد این شرکت برای ارائه خدمات به‌روزرسانی با مدت‌زمان تعهد سامسونگ برای ارائه چنین خدماتی یکسان شد؛ باوجوداینکه تمام شرکت‌های سازنده گوشی چنین رویکردی را دنبال نکردند، اما گوگل به‌نوعی استاندارد جدیدی برای ارائه به‌روزرسانی تعیین کرد و آپدیت‌ها برای بسیاری از گوشی‌ها سریع‌تر و طولانی‌تر ارائه شد؛ این موضوع حداقل برای گران‌ترین گوشی‌ها صدق می‌ کرد.

پشتیبانی از سیستم‌عامل تنها ویژگی مدرنی نبود که گوشی‌های سری پیکسل در شکل‌دهی آن نقش داشتند. گوگل پشتیبانی از USB-C با فناوری شارژ USB Power Delivery را پیش برد، کارت microSD را به نفع قابلیت ذخیره‌سازی ابری در نسل اول گوشی خود کنار گذاشت، با عرضه پیکسل 3 به جنجالی‌تر شدن طراحی ناچ کمک کرد و درنهایت دوربین‌ سلفی درون حفره نمایشگر را به کار گرفت. گوگل جک هدفون 3.5 میلی‌متری را در پیکسل 6a حذف کرد، با پشتیبانی از استاندارد پیام‌رسانی RCS با iMessage جنگید و در‌حال‌حاضر با سری پیکسل 9 از طریق مدل زبانی هوش مصنوعی Gemini Nano درحال پیشبرد فناوری هوش مصنوعی روی دستگاه است. حتی می‌توان بيان کرد که پیکسل فولد یک تلاش ناموفق برای کمک به اصلاح وضعیت نامناسب گوشی‌های تاشو بود، هرچند شاید پیکسل ۹ پرو فولد در بازار موفق شود.

باوجوداینکه گوشی‌‌های پیکسل مأموریت اصلی گوگل نبوده‌اند، اما بدون شک مانند یک بوم نقاشی هستند که گوگل می‌تواند از طریق آن‌ها به‌طور فعال سیستم‌عامل اندروید مدرن را شکل دهد و به این امید نباشد که شرکای شرکت چشم‌انداز نرم‌افزاری آن را شکل دهند. بااین‌حال، سری گوشی‌های پیکسل در همه زمینه‌ها پیشگام نبوده‌اند. برای مثال گوگل جایگزین مناسبی برای Dex سامسونگ تولید نکرده است و در زمینه عملکرد پردازنده هم عملکرد چندان خوبی ندارد. بااین‌حال، گوگل در هشت سال گذشته دستاوردهای زیادی داشته است.

گذر از شکست‌ها و رسیدن به موفقیت ‌های بزرگ

اگرچه گوشی‌های پیکسل امروزه تقریباً موفق هستند، اما گوگل برای انجام کارهای خاص و منحصربه‌فرد اشتباهات زیادی هم داشته است؛ البته در مسیر هر موفقیتی، شکست‌ها و سختی‌هایی هم وجود دارد، اما تمایل گوگل به امتحان کردن شانس خود برای کسب موفقیت در موقعیت‌های مختلف باعث شده این شرکت موفقیت‌های خوبی به‌دست آورد و به همان اندازه با شکست‌های عجیب‌وغریب ه روبه‌رو شود.

شاید قابلیت Motion Sense در گوشی‌های پیکسل ۴ و به‌کارگیری باتری کم‌ظرفیت در آنها واضح‌ترین اشتباه گوگل باشد. Motion Sense از ilhk ابتدا غیرضروری و غیرمعمول بود و حتی به دلیل عدم رعایت مقررات مختلف در بسیاری از کشورها مسدود شد. استفاده از سنسور دمای پیکسل ۸ پرو نیز به همان اندازه اشتباه بود. این سنسور در ابتدا برای استفاده برای انسان مجوز نگرفته بود (احتمالاً گوگل تقاضای زیادی را برای اسکن افراد برای علائم کووید پیش‌بینی کرده بود) و برای سایر موارد سنجش دما هم چندان قابل‌اعتماد نبود.

در گوشی‌ های پیکسل موارد ناامیدکننده‌ای مثل صفحه‌نمایش بسیار بد گوشی پیکسل ۲ ایکس ال، بریدگی زشت گوشی پیکسل ۳ ایکس ال و مشکلات مودم و دما در هنگام عرضه تراشه تنسور در پیکسل ۶ نیز دیده می‌شد. باید بگوییم که در گوشی‌های گوگل به‌ندرت از سخت‌افزار رده‌بالا و مدرن استفاده می‌شود، اما معمولاً سخت‌افزارهای این گوشی‌ها در مجموع، عملکردی فراتر از انتظار دارند.

چنین مشکلاتی می‌توانست برندهای دیگر را از مسیر خارج کند؛ اما گوگل باوجود این همه سختی، گوشی‌هایی مانند پیکسل ۵ را عرضه کرد که یک گوشی مقرون‌به‌صرفه در برابر پرچم‌داران گران‌قیمت و همچنین موبایلی اقتصادی در برابر گوشی‌های پیکسل A محسوب می‌شد. شاید سخت‌افزار همیشه نقطه قوت گوشی‌های گوگل نباشد، اما آپشن های منحصربه‌فرد آنها همیشه برجسته‌تر از سایر گوشی‌ها بوده است.

متحول کردن دوربین گوشی‌ها

دوربین گوشی های پیکسل

اگر یک ویژگی (به غیر از نرم‌افزار) وجود داشته باشد که به گوشی‌‌های پیکسل کمک کرده است تا برخی از اشتباهات در انتخاب سخت‌افزار برای این گوشی‌ها را جبران کرده باشد، بدون شک آن ویژگی، دوربین است که با گذشت زمان به ویژگی شاخص این گوشی‌ها تبدیل شده. نسل اول پیکسل با تنها یک دوربین اصلی، با استانداردهای مدرن بسیار ساده به نظر می‌رسید؛ اما از همان ابتدا، عکاسی محاسباتی پیشرفته گوشی‌های پیکسل به آن‌ها کمک کرد تا با دوربینشان خودی نشان دهند. قابلیت +HDR که از خط متوقف‌شده نکسوس گرفته شده بود، ثبت عکس‌های باکیفیت در محیط‌های روشن و کم‌نور را تضمین می‌کرد؛ در آن زمان به‌ندرت از عکاسی با دوربین گوشی در شرایط کم‌نور نتیجه خوبی می‌گرفتیم. امکان‌پذیر بودن آپلود نامحدود عکس با وضوح کامل در اپلیکیشن Google Photos، گوشی‌هایی را که با تمرکز بر تقویت حوزه عکاسی با گوشی ساخته شده بودند، همه‌چیزتمام کرد.

قرار نبود پیشتاز بودن گوشی‌‌های پیکسل در زمینه دوربین همیشگی باشد؛ اما گوگل با استفاده از آپشن های متنوع، همچنان گوشی‌هایش را در بخش دوربین قدرتمند نگه داشت. این شرکت در گوشی پیکسل ۲ حالت پرتره را معرفی کرد؛ قابلیت Night Sight (دیدی در شب) نیز در پیکسل ۳ معرفی شد؛ قابلیت Astrophotography (عکاسی نجومی) نیز برای اولین بار در گوشی پیکسل ۴ معرفی شد؛ اگرچه برندهای چینی، مخصوصاً هواوی، گوگل را در بسیاری از آپشن های دوربین این عصر شکست دادند، اما گوشی‌های پیکسل قابلیت‌های دوربین زیادی را برای مشتریان آمریکایی به ارمغان آوردند و استفاده از این قابلیت‌ها را مقرون‌به‌صرفه کردند.

گوگل در مقایسه با بازیکنان بزرگ مانند اپل و سامسونگ، برای جبران استفاده از سخت‌افزار قدیمی دوربین درگوشی‌های پیکسل، از هوش نرم‌افزاری بهره می‌برد و چنین رویکردی در طولانی‌مدت برای شرکت سودآور بوده است. امروزه، سخت‌افزار به‌ندرت در مقایسه با فیلترها و آپشن های موجود در دوربین گوشی مهم است و نتیجه کلی دوربین گوشی‌ها بیشترین اهمیت را دارد.

تمرکز گوگل بر عکاسی محاسباتی منجر به ارائه مجموعه آپشن های ی شده است که کمتر سازنده‌ای می‌تواند آپشن های مشابه آنها را ایجاد کند؛ آپشن های مثل Magic Editor ،Face Unblur ،Best Take و موارد دیگر؛ آپشن های مذکور نه‌تنها هر بار ثبت عکس‌های زیبا را تضمین می‌کنند، بلکه ابزارهای ویرایش ساده و هوشمند را نیز در اختیار تمام افراد قرار داده‌اند. از ابتدای عرضه گوشی‌های پیکسل تاکنون سایر سازندگان گوشی تلاش کرده‌اند با تقلید از آپشن های دوربین این گوشی‌ها، فاصله گوشی‌های خود با گوشی‌های گوگل را کمتر کنند، اما هیچ یک از این گوشی‌ها نتوانسته‌اند در زمینه دوربین به‌اندازه پیکسل‌ها کامل باشند.

عرضه گوشی‌های اقتصادی ارزشمند

گوشی پیکسل

درحالی‌که بسیاری از برندها روی محصولات فوق ممتاز و رده‌بالا تمرکز می‌کنند، بسیاری از موفقیت‌های گوگل در زمین تولید گوشی‌های اقتصادی رقم خورده‌اند. گوشی‌های پیکسل 3a و 3a ایکس ال که در سال ۲۰۱۹ معرفی شدند، محصولات ابتدایی گوشی‌های پیکسل A بودند که تقریباً تمام آنها هرساله در فهرست بهترین گوشی‌های ارزان‌قیمت سایت Android Authority قرار داشته‌اند.

در آن زمان، قیمت 399 دلاری پیکسل 3a به‌عنوان قیمتی تقریباً غیرقابل شکست ستایش می‌شد. این گوشی عملکرد متوسط رو به خوبی داشت؛ البته رم 4 گیگابایتی عیب غیرقابل‌اغماضی برای آن بود؛ اما در مقابل استفاده از قابلیت‌های عکاسی مانند Night Sight، آن را مقرون‌به‌صرفه کرد. گوشی‌های سری پیکسل a در مقایسه با گوشی‌هایی مثل سامسونگ گلکسی A20 و آیفون SE نسل اول، مانند نفسی تازه در بازار گوشی‌های میان‌رده بودند.

البته با خرید پیکسل 3a نمی‌توانستید همه چیز را فقط با ۳۹۹ دلار داشته باشید و این گوشی فاقد آپشن های اصلی امروزی مانند رتبه‌بندی IP، شارژ بی‌سیم و حافظه داخلی کافی بود. به همین دلیل گوگل در حوزه مرتبط با گوشی‌های این رده قیمتی، برای جدا کردن راه خود از مسیر برندهای متخصص گوشی‌های میان‌رده مانند نوکیا و موتورولا که در آن زمان برندهای مقرون‌به‌صرفه‌ای بودند و باید شکست می‌خوردند، کار سختی پیش رو داشت. گوگل به‌طور فزاینده‌ای به هویت پرچم‌دار برای سری پیکسل A تکیه کرد که باعث شد نتیجه کار بهتر شود.

طراحی و تولید تراشه اصلی گوگل تنسور برای گوشی‌های سری پیکسل ۶ در سال ۲۰۲۱، باعث شد گوشی پیکسل ۶a با قیمت ۴۴۹ دلار از بسیاری از آپشن های هوش مصنوعی، عکاسی و سایر آپشن های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مشابه مدل‌های پرچم‌دار بهره‌مند شود؛ در ضمن این گوشی با وعده ارائه سه آپدیت اندروید، پنج سال پچ امنیتی و همچنین به‌روزرسانی‌های سریع گوگل عرضه شد؛ مجموع این ویژگی‌ها پیکسل ۶a را به یکی از بهترین گوشی‌های اقتصادی قابل‌خرید در رده قیمتی خود تبدیل کرد. با عرضه این گوشی، سامسونگ مجبور شد پشتیبانی طولانی‌مدت بسیار بهتری را برای مدل‌های Galaxy A ارائه دهد، اما متأسفانه پشتیبانی نرم‌افزاری تعداد کمی از این گوشی‌های سامسونگ در سطح هفت سال پشتیبانی نرم‌افزاری پیکسل 8a هستند. 

تنها اشکال گوشی‌های پیکسل افزایش قیمت آن‌ها بود که گاهی تصمیم‌گیری برای خرید بین پرچم‌دار سطح پایه پیکسل و آخرین مدل گوشی‌های سری پیکسل A را دشوار می‌کند. تقریباً می‌توان بيان کرد که احتمال خرید پیکسل ۸ یا پیکسل ۸a یکسان است، اما پیکسل ۸ زمانی که با تخفیف عرضه شود، خرید بهتری است. شاید این موضوع نشان می‌دهد که گوگل چقدر خوب توانسته مرزهای بین گوشی‌های هوشمند مقرون‌به‌صرفه و رده‌بالا را محو کند.

بیشتر بخوانید

فقر در ایران چه زمانی به اوج رسید؟ + فیلم

استفاده از هوش مصنوعی قبل از محبوب شدن آن

هوش مصنوعی در گوشی های پیکسل

گوگل بسیار قبل‌تر از آنکه هوش مصنوعی محبوبیت امروزی را پیدا کند، از این فناوری به‌عنوان یک نیروی محرکه استفاده می‌کرد و واضح است که امروزه هوش مصنوعی نقش اساسی (و شاید اصلی ترین نقش) را در اکوسیستم اندروید ایفا می‌کند. گوگل بسیار قبل‌تر از اینکه برای ما مهم باشد چه چیزی در Gemini Advanced و Nano جدید است، با آپشن های کوچک اما نه بی‌اهمیت، فرایند ایجاد آپشن های مبتنی بر الگوریتم‌های AI را شروع کرد.

برای مثال، در سال ۲۰۱۸ که هوش مصنوعی به اندازه امروز محبوب نبود، دو قابلیت تماس Call Screen و Hold For Me در گوشی‌های پیکسل 3a برای مدیریت تماس‌های تلفنی آزاردهنده برای کاربران با کمک گوگل اسیستنت ایجاد شد؛ قابلیت Gboard نیز از آن زمان تاکنون، پیش‌بینی متن و موارد دیگر را بهتر کرده است. در گوشی پیکسل 4 قابلیت Car Crash Detection (تشخیص تصادف خودرو) به‌منظور تماس خودکار با 911 در مواقع اضطراری معرفی شد و گوگل الگوریتم‌ها را در تقریباً تمام نرم‌افزارهای خود جاسازی کرده است؛ اما پس از استفاده از تراشه گوگل تنسور در پیکسل ۶ استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی نیز آغاز شد.

برچسب‌گذاری افراد گوینده در Google Recorder، قابلیت Live Translate (ترجمه زنده) روی دستگاه و البته همچنین طیف گسترده‌ای از آپشن های عکاسی محاسباتی، همگی پس از گوشی‌های پیکسل ۶ به گوشی‌های پیکسل راه یافتند. حتی اگر گوگل تا حدودی با ایجاد مدل‌های زبانی بزرگ و محبوب شدن ChatGPT، در وضعیت بدی گرفتار شده باشد، بدون شک گرفتار شدن گوگل در چنین موقعیتی باعث شده راه برای مجموعه رو به رشد آپشن های هوش مصنوعی روی دستگاه امروز هموار شود؛ این ویژگی‌ها شامل Circle to Search، ایجاد متن رونوشت فایل‌های ضبط‌شده و همچنین ابزارهای بیشتر برای عکاسی و ویرایش عکس می‌شود.

هوش مصنوعی از مدت‌ها پیش بخش اصلی هویت گوشی‌های پیکسل بوده است؛ حتی قبل از اینکه نام این فناوری به بزرگ‌ترین واژه پرطرفدار صنعت فناوری تبدیل شود؛ AI در سال‌های آینده نیز یک ویژگی متمایزکننده کلیدی برای این گوشی‌ها خواهد بود.

خبرکاو

برچسب‌ها

ارسال نظر

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.


تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است