کشف آبراه گمشده رود نیل به حل معمای چگونگی ساخت اهرام مصر کمک کرد
دانشمندان آبراه گمشده و خشکشدهای از رود نیل را کشف کردهاند که زمانی در کنار اهرام مصر بوده است؛ کشف این آبراه معمای چگونگی انتقال بلوکهای سنگی عظیم توسط مصریان باستان برای ساختن این بناهای تاریخی را حل میکند.
براساس گزارش LiveScience و مقاله منتشرشده در نیچر، این شاخه رودخانه خشکشده 64 کیلومتر طول دارد و «اهرامات» (Ahramat) نامیده میشود. این رودخانه در کنار بناهای تاریخی زیادی ازجمله اهرام مشهور جیزه قرار داشت و تاکنون برای هزاران سال در زیر شنزار و زمینهای کشاورزی پنهان بوده است.
وجود این رودخانه توضیح میدهد که چرا حدوداً 3700 تا 4700 سال پیش اهرام 31 گانه بهصورت زنجیرهای در امتداد یک نوار بیابانی ساخته شدهاند.
مصریان باستان از این رودخانه برای ساخت اهرام بهره میبردند
نوار اهرام در نزدیک ممفیس، پایتخت مصر باستان ساخته شدهاند. در این نوار اهرام ثالثه مشهور جیزه یعنی خفرع، خئوپس و منکورع قرار دارند. باستانشناسان مدتها فکر میکردند که مصریان باستان باید از یک آبراه مجاور برای جابجایی مصالح غولپیکر اهرام بهره میبردند. اما هیچکس از مکان، شکل، اندازه یا نزدیکی این آبراه بزرگ به مکان واقعی اهرام مطمئن نبود.
بیشتر بخوانید
بسیاری از اهرام که قدمت آنها به پادشاهی قدیم و میانی مصر بازمیگردد، دارای مسیرهایی هستند که به رودخانه اهرامات منتهی میشوند و در آنجا بندرگاهها و معابدی نیز قرار داشتند. محققان از تصاویر ماهوارهای راداری، تحلیل بخشهای عمیق خاک و آزمایشهای ژئوفیزیکی برای یافتن و نقشهبرداری بقایای شاخه اهرامات استفاده کرد.
البته مطالعات باستانشناسی پیشین هم وجود چنین رودخانهای را مطرح کرده بودند. وزیر سابق آثار باستانی مصر او میگوید که این یافتهها چندان تعجبآور نیستند. در یک پاپیروس باستانی نوشته شده است که برای ساختن هرم بزرگ، کارگران موادی را از طریق بندری نزدیک به آن میآوردند. علاوهبراین، حفاریهای انجامشده در جیزه شواهدی از یک بندر را نشان داده است.
خبرکاو
ارسال نظر