متن خبر

پژوهش جدید: تنهایی می‌تواند برای سلامتی افراد مسن بسیار مضر باشد

پژوهش جدید: تنهایی می‌تواند برای سلامتی افراد مسن بسیار مضر باشد

شناسهٔ خبر: 459670 -




تنهایی یک عامل استرس‌زای روانی-اجتماعی است که می‌توان آن را با کشیدن 15 نخ سیگار در روز مقایسه کرد. اکنون مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه ایندیانای آمریکا نشان می‌دهد که 53 درصد از سالمندان در کلینیک‌های مراقبتی احساس تنهایی می‌کنند. شواهد این پژوهش حاکی از آن است که وقتی افراد مسن احساس تنهایی می‌کنند، سلامت جسمی و روانی آن‌ها به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

«مونیکا ویلیامز فارلی»، پژوهشگر اصلی تحقیق منتشرشده در ژورنال AGS او میگوید که تنهایی بر سلامت تأثیرات بسیار مضری می‌گذارد؛ پس به همان طریقی که از افراد مسن می‌پرسیم: «آیا سیگار می‌کشید؟» یا «قند خون خود را اندازه می‌گیرید؟» باید میزان تنهایی آن‌ها را نیز جویا شد و راه‌حلی برای آن تدارک دید.

تأثیر مضر تنهایی بر سلامت افراد مسن

پژوهش حاضر قصد دارد به پزشکان یادآور شود که تنهایی نیز همانند چاقی و مصرف دخانیات باید در افراد مسن تحلیل شود. تنهایی – که این پژوهش آن را نوعی «استرس بیوفیزیکی» می‌نامد – عاملی است که معمولاً نادیده گرفته می‌شود، درحالی‌که کیفیت زندگی سالمندان را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که تقریباً 53 درصد از سالمندان در کلینیک‌های مراقبتی احساس تنهایی می‌کردند. این افراد به‌لحاظ آماری سلامت روانی و جسمی بسیار ضعیف‌تری داشتند. به‌عنوان راه‌حل دکتر فارلی او میگوید که پزشکان و پرستاران باید ابتدا بیماران خود را غربالگری کنند.

پزشکان باید درباره احساس تنهایی با بیماران مسن‌تر خود حرف بزنند و راه‌هایی را برای کمک به آن‌ها در ایجاد روابط اجتماعی معنادار فراهم کنند. محققان پیشنهاد می‌کنند که طرح «حلقه دوستان» – به‌عنوان یک مدل توان‌بخشی روانی و اجتماعی که دوره‌ای سه‌ماهه است – می‌تواند باعث تقویت تعامل و دوستی بین افراد شود. این مدل هم در کاهش تنهایی و هم در بهبود سلامتی، ازجمله سلامت ذهنی، شناختی، کاهش نرخ مرگ‌ومیر و هزینه‌های کمتر مراقبت‌های بهداشتی مؤثر خواهد بود.

خبرکاو

برچسب‌ها

ارسال نظر

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.


تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است