مطالعه جدید: دورکاری میتواند انتشار گازهای گلخانهای را حدود ۵۰ درصد کاهش دهد
دورکاری میزان رفتوآمد کارمندان به محل کار را کاهش میدهد و حالا نتایج یک مطالعه جدید او میگوید با کاهش ترددها برای رفت و برگشت به محل کار، انتشار گازهای گلخانهای حدود ۵۴ درصد کاهش پیدا میکند.
محققان این مطالعه میگویند وقتی پرسنل سازمانها و شرکتها بهصورت هیبریدی (ترکیبی از دورکاری و حضوری) فعالیت میکنند و دو تا چهار روز کاری در منزل میمانند، انتشار گازهای گلخانه ای حدود ۱۱ تا ۲۹ درصد کاهش پیدا میکند.
در جریان همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰، بسیاری از فعالیتها به صورت دورکاری یا هیبریدی (ترکیبی از کار حضوری و دورکاری) پیش رفت. بسیاری از سازمانها و شرکتها در آن مقطع زمانی از پرسنل خود خواستند تا کارها را بهصورت آنلاین پیش ببرند. همین مسأله بهصورت قابلتوجهی باعث کاهش انتشار گازهای گلخانهای در آن مقطع زمانی شد.
دورکاری انتشار گازهای گلخانهای را بهصورت قابلتوجهی کاهش میدهد
محققان مایکروسافت و دانشگاه کرنل مجموعه دادههایی را که شامل عادات کارمندان مایکروسافت در رفت و آمد و دورکاری در ایالات متحده بود، مورد تحلیل قرار دادند. آنها عوامل مختلفی مانند فناوری ارتباطات، رفت و آمد، حجم ترددها، مصرف انرژی در محل کار و مصرف انرژی در خانههای مسکونی را در نظر گرفتند و متوجه شدند دورکاری میتواند ردپای کربن را درحدود ۵۴ درصد کاهش دهد.
انرژی مورد استفاده در محیطهای اداری بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانهای دارد. بهصورت کلی گازهای گلخانهای در صورت دورکاری، به دلیل کاهش ترددها، کمتر میشود. البته محققان اضافه میکنند که دورکاری نمیتواند میزان انتشار گازهای گلخانهای را به صفر برساند ولی در کاهش آن نقش مهمی دارد. وقتی کارمندان در خانه کار میکنند، مصرف انرژی دارند ولی تردد آنها کم میشود.
محققان همچنین متوجه شدند که دورکاری باعث تغییراتی در سبک زندگی پرسنل شده است. این مطالعه توضیح میدهد وقتی کارمندان و کارگران روزهای کاری بیشتری را از راه دور فعالیت میکنند، انتشار گازهای گلخانهای ناشی از سفرهای غیرمرتبط نیز گاهی افزایش پیدا میکند. برخی افراد که هر روز با وسایل نقلیه عمومی به محل کارشان میرفتند، حالا برای دیدار دوستان خود و فعالیتهای تفریحی با وسایل نقلیه شخصی در برخی از زمانها تردد میکنند. در نتیجه در برخی از زمانها دورکاری همیشه هم پاسخگو نبوده است.
نتایج این مطالعه در نشریه آکادمی علوم منتشر شده است. اگر دورکاری به درستی انجام شود، اثرات مثبتی به همراه خواهد داشت ولی همیشه هم به درستی پیش نمیرود.
ارسال نظر