سود بیشتر شاهینبازها از خریداران سکه!
به گزارش اقتصادنیوز این اتفاق سبب شده تا قیمت بازاری این خودرو در بازه یک ماهه مرداد ۱۴۰۲ صعودی حول و حوش ۵.۵ درصدی را به خود دیده است. این در حالیست که بازده سرمایه گذاری در بازار سکه در یک ماهه مرداد در بیشترین حالت حدود ۴ درصد تخمین زده می شود. بازه دهی سکه امامی در دومین ماه از فصل تابستان حدود ۴ درصد بود. سوددهی ربع سکه در جایگاه دوم قرار داشت و خریداران ربع سکه حول و حوش ۳.۶ درصد بابت سرمایه گذاری خود سود کسب کردند. سرمایه گذاری روی نیم سکه هم در یک ماهه مرداد نزدیک به ۲ درصد سود را برای سرمایه گذاران به ارمغان آورد. بی تردید بخشی از سود کسب شده توسط شاهین سواران از محل نحوه عرضه این خودرو توسط سایپا رقم خورده است.
نکته قابل تامل درباره تولید شاهین این است که نارنجی های جاده مخصوص در مرداد سال جاری کمترین تیراژ تولید شاهین را در کارنامه خود ثبت کردند. این خودروساز براساس اطلاعاتی که در سایت کدال منتشر کرد طی دومین ماه از فصل تابستان سال جاری، حدود دو هزار و ۵۷۰ دستگاه شاهین را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است. این تیراژ تولید حتی از تولید شاهین در فروردین امسال نیز کمتر است. خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص در اولین ماه سال به رقم تعطیلی دو هفته نوروز توانسته بود تیراژ تولید نزدیک به دو هزار و ۹۰۰ دستگاهی شاهین را در صورت های مالی خود درج کند. بیشترین تولید شاهین مربوط به خرداد ۱۴۰۲ بوده است. طی آخرین ماه از فصل بهار امسال خطوط تولید سایپا شاهد خروج حدود پنج هزار و ۳۸۰ دستگاه شاهین بود. خودروسازی سایپا در تیر امسال نیز همین روند را در تولید شاهین ادامه داد و توانست نزدیک به پنج هزار و ۳۳۰ دستگاه از این خودرو را تکمیل کند. تولید اردیبشهت این خودرو در جایگاه سوم تیراژ تولید قرار دارد. نارنجی های جاده مخصوص در دومین ماه از فصل بهار توانستند بیش از پنج هزار دستگاه شاهین را تولید کنند.
با توجه به اطلاعات ارائه شده خودروسازی سایپا نه تنها در مرداد امسال کمترین تیراژ تولید شاهین را در کارنامه خود ثبت کرده بلکه افت تولید ماهانه این خودرو در مرداد سال جاری به نسبت تیر امسال حول و حوش ۵۱ درصد بوده است.
وضعیت فروش شاهین نیز تابعی از تولید این خودرو است. این خودروساز در فروردین امسال حدود دو هزار و ۲۰ دستگاه شاهین فروخته است. در اردیبهشت امسال این تیراژ عرضه به بیش از پنج هزار و ۱۲۰ دستگاه رسید. سایپایی ها روند رشد فروش شاهین را در خرداد نیز ادامه داده و در آخرین ماه از فصل بهار حول و حوش پنج هزار و ۳۵۰ دستگاه شاهین را برای مشتریان فاکتور کردند. عرضه شاهین در اولین فصل تابستان تیراژ حول و حوش چهار هزار و ۹۵۰ فروش را به نام خود ثبت کرد. اما در مرداد تیراژ فروش شاهین افتی حدود ۸۶ درصدی را تجربه کرد و به حول و حوش ۶۹۰ دستگاهی رسید.
خودروسازی سایپا چندی پیش در خبری تلاش کرد تا ارائه آمارهای مقایسه مسان تولید و عرضه در سال جاری با مدت مشابه سال گذشته نشان دهد که وضعیت عرضه شاهین افزایش قابل ملاحظه یافته است. البته آمار تجمعی تا پایان مرداد ۱۴۰۲ نیز خبر نارنجی های جاده مخصوص را تایید می کند اما آنچه منجر به اعتراض مشتریان شاهین شده کاهش تیراژ سنگین این خودرو در پنجمین ماه سال است. این کاهش عرضه خود را در رشد قیمت بازاری شاهین در یک ماهه مرداد امسال نیز به خوبی نشان داده است. شاهین در یک ماهه حدود ۵.۵ درصد رشد بازاری قیمت را در کارنامه خود ثبت کرده است.
در ارتباط با خبر خودروسازی سایپا یک نکته دیگر نیز قابل تامل است و آن نسبت تیراژ فروش به تولید است. خودروسازی سایپا براساس اطلاعات منتشر شده خود در سایت کدال سازامن بورس تا پایان دومین ماه از فصل تابستان ۱۴۰۱ حول و حوش ۱۰ هزار و ۱۶۰ هزار دستگاه شاهین تولید کرد. اما در همین بازه بیش از ۹ هزار و ۸۷۰ دستگاه شاهین را برای متقاضیان فاکتور کرد. پس تا پایان مرداد سال گذشته خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص حدود ۹۷ درصد از شاهین هایی که تولید کرده را به بازار عرضه کرده است. اما به رغم رشد تولید و فروش تا پایان مرداد سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته، شاهد هستیم که این خودروساز حدود ۱۲ درصد کمتر شاهین های تولیدی خود را در دسترس متقاضیان قرار داده است. غول نارنجی جاده مخصوص تا پایان دومین ماه از فصل تابستان امسال حول و حوش ۲۱ هزار و ۱۸۰ دستگاه شاهین تولید کرده اما حدود ۱۸ هزار و ۱۴۰ دستگاه از این تیراژ تولید را فاکتور کرده است. پس نسب تولید به فروش شاهین در سال جاری ۸۵ درصد بوده است.
این روند در عرضه شاهین گمانه کاهش عرضه برای دریافت مجوز افزایش قیمت را به ذهن متبادر می کند.
سایپایی ها در اردیبهشت امسال بعد ار دریافت مجوز افزایش قیمتی که در فروردین ۱۴۰۲ از شورای رقایت دریافت کردند به یک باره فروش شاهین را به نسبت فروردین حدود ۱۵۳ درصد افزایش دادند. حتی خودروسازی سایپا در اردیبهشت سال جاری با شارژی که از ناحیه دریافت مجوز افزایش قیمت شده بود حدود ۱۱۵ دستگاه بیشتر از تولید دومین ماه از فصل بهار برای متقاضیان این خودرو را فاکتور کرد. نارنجی های جاده مخصوص در اردیبهشت امسال حدود پنج هزار دستگاه شاهین تولید کردند اما بیش از پنج هزار و ۱۲۰ دستگاه شاهین را با مشتریان واگذار کردند.
باید منتظر ماند و دید در آخرین ماه از تابستان ۱۴۰۲ تولید و فروش شاهین چه سمت سوی پیدا می کند. آیا روند مرداد امسال تکرار می شود یا اینکه خودروسازی سایپا رشد فروش را در دستور کار قرار می دهد؟
خبرکاو
ارسال نظر