رکورد رآکتور همجوشی هستهای در آمریکا؛ حفظ پلاسمای 200 میلیون درجهای برای 24 ساعت
یک شرکت آمریکایی در تحقیقات مربوط به همجوشی هستهای رکورد جهانی را شکست. شرکت کوانتوم کینتیک (QKC) ادعا میکند که با موفقیت دمای همجوشی پلاسما 200 میلیون درجه سانتیگراد (حدود 392 میلیون درجه فارنهایت) را برای مدت 24 ساعت ایجاد کرده است.
براساس گزارش Interesting Engineering، رکورد قبلی در آوریل 2024 توسط رآکتور پیشرفته توکامک ابررسانا کره (KSTAR) به دست آمد. رکورد رآکتور کرهای 105 میلیون درجه سانتیگراد برای مدت 48 ثانیه بود. اکنون رآکتور مدولار اختصاصی QKC با تفاوت قابل توجهی از KSTAR جلو زده است.
رکورد دمای همجوشی هستهای شرکت آمریکایی
دستاورد خارقالعاده QKC با رآکتور مدولار که آن را ثبت اختراع کرده، بهدست آمده است. وقتی همجوشی هستهای این رآکتور آغاز شد، پس از چند ثانیه رکورد KSTAR شکسته شد. پیامدهای اقتصادی این رکوردشکنی میتواند شگفتانگیز باشد. کارشناسان میگویند که QKC میتواند بهسرعت با تصفیه فاضلابهای هستهای ذخیرهشده در نیروگاههای قدیمی و عملیاتی به یک شرکت میلیارد دلاری تبدیل شود.
یکی از مدیران ارشد این شرکت او میگوید : «ما اکنون میتوانیم سوخت هستهای مستعمل (UNF) را با یک فرایند تبدیل قدرتمند بهبود دهیم. همچنین میتوانیم اورانیوم، سزیم و دیگر عناصر رادیواکتیو خطرناک را با پایینآوردن آنها به یک وضعیت ایمن و مفید بشکنیم.» در طول فرایند همجوشی هستهای، این شرکت همچنین ادعا میکند که اورانیوم 234/235/238 را شکسته است. QKC این فرایند را «سیستمهای هستهای ایمن» (Safe Nuclear Systems) نامیده است.
به گزارش دانشگاه استنفورد هزینه سالانه ذخیرهسازی UNF حدود 500 میلیون دلار است. از سویی با ظهور هوش مصنوعی و افزایش تقاضای انرژی برای خودروهای الکتریکی، این رقم بهطور تصاعدی افزایش مییابد. همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشبینی میکند که صنعت شکافت هستهای در جهان باید تولید انرژی را از 393 گیگاوات به بیش از 792 گیگاوات در آینده نزدیک افزایش دهد. حالا QKC با کاهش چشمگیر هزینهها با بهینهسازی UNF میتواند راهحلی برای بحران انرژی ارائه دهد.
خبرکاو
ارسال نظر