روزهداری در موشها، سیستم ایمنی را برای مبارزه با سرطان بهبود بخشید!
رژیم غذایی محدود میتواند به سیستم ایمنی بدن در مقابله با سرطان کمک کند. در یک مطالعه جدید بر روی موشها، نشان داده شد که سیستم روزهداری بهطور موثر متابولیسم سلولهای سفید خاصی را که وظیفه کشتن تومورها را دارند، مجدد برنامهریزی میکند.
سلولهای مؤثر
یک تیم بینالمللی از کارشناسان به سرپرستی محققان مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering در نیویورک، گلبولهای سفید خون بهنام سلولهای کشنده طبیعی (یا سلولهای NK) را در حیوانات تحلیل کردند.
سیستم ایمنی از این سلولها برای مقابله با تهدیدات بدن از جمله سرطان و ویروسها استفاده میکند. برخلاف سلولهای T جستوجوگر آنتیژن، سلولهای NK میتوانند تهدیداتی را که قبلاً با آنها مواجه نشدهاند، از بین ببرند.
هرچه بدن بیشتر بتواند این سلولهای ایمنی را به سمت تومور هدایت کند، شانس زنده ماندن بیشتر است.
دیگر اخبار
دستگاههای MacOS توسط برنامههای دزدی که میخواهند دستگاه شما را هک کنند هدف قرار میگیرند
با اینحال، سلولهای NK زمانی که در اطراف تومور سرطانی هستند تحت استرس زیادی کار میکنند.
«جوزف سان»، ایمونولوژیست این مرکز او میگوید : «تومورها بسیار گرسنه هستند. آنها مواد مغذی ضروری را میگیرند و محیطی خصمانه ایجاد میکنند که اغلب سرشار از لیپیدهایی است که برای اکثر سلولهای ایمنی مضر است. آنچه در اینجا نشان میدهیم این است که روزهداری این سلولهای کشنده طبیعی را برای زنده ماندن بهتر در محیط سرکوبکننده مجدد برنامهریزی میکند.»
آزمایش تأثیر روزهداری بر روی موشها
محققان موشهایی را که سلولهای تومور به آنها تزریق شده بود، در رژیم غذایی قرار دادند که در آن میتوانستند آزادانه غذا بخورند. گروه دیگری نیز جداگانه، از دو دوره 24 ساعته روزهداری فقط با آب در هر هفته نگهداری شد.
همانطور که انتظار میرفت، بهطور کلی کاهش وزن وجود نداشت، اما افت سطح گلوکز خون وجود داشت که باعث افزایش اسیدهای چرب آزاد شد.
این اسیدهای چرب بهعنوان منبع انرژی جایگزین، توسط سلولهای NK استفاده میشود. علاوهبر این، سلولهای NK درون موشها با استفاده از اسیدهای چرب آزاد بهجای گلوکز، بهعنوان انرژی سازگار شدند.
گویی از طریق تولید اضافی سیتوکینها، تقویتها یا تمرینهای بهتری در برابر سرطان دریافت میکردند. سیتوکنها پروتئینهایی هستند که به سیستم ایمنی بدن فرمان میدهند تا کارش را انجام دهد.
سلولهای NK پس از آن دوباره در سراسر بدن توزیع شدند. بسیاری از آنها راه خود را به مغز استخوان پیدا کردند، جایی که در معرض سطوح بالای اینترلوکین-12 قرار گرفتند. این پروتئین باعث ایجاد یک واکنش بیولوژیکی میشود که بیشتر به مبارزه با سرطان کمک میکند.
«ربکا دلکنته» ایمونولوژیست مرکز او میگوید : «با کنار هم قرار دادن هر دوی این مکانیسمها، متوجه میشویم که سلولهای NK از قبل آماده شدهاند تا سیتوکینهای بیشتری در تومور تولید کنند. سپس با برنامهریزی مجدد متابولیک، آنها میتوانند بیشتر در محیط تومور زنده بمانند و در بهبود خواص ضد سرطانی تخصص دارند.»
نویسندگان مطالعه مایلند تأکید کنند که هیچ رژیم روزهداری نباید بدون مشورت با پزشک شروع شود. چیزی که برای یک فرد سالم است، ممکن است برای دیگری نباشد.
این تحقیق، هنوز در روزهای اولیه خود است و باید در انسان هم تأیید شود. تعدادی سؤال باقی مانده است که باید به آنها پاسخ داده شود، مانند اینکه آیا همه سلولهای NK در طول عمر خود بازآموزی یکسانی را پشت سر میگذارند یا خیر.
خبرکاو
ارسال نظر