متن خبر

تصویر روز ناسا: کهکشان راه شیری بر فراز جزیره ایستر

تصویر روز ناسا: کهکشان راه شیری بر فراز جزیره ایستر

شناسهٔ خبر: 810613 -




چرا مجسمه‌های «جزیره ایستر» ساخته شدند؟ کسی قطعی نمی‌داند. آنچه مسلم است، این است که بیش از ۹۰۰ مجسمه سنگی بزرگ به نام «موآی» (Moai) در این جزیره قرار دارند. میانگین قد این مجسمه‌های شگفت‌انگیز بیش از دوبرابر قد یک انسان و وزن آنها بیش از ۲۰۰ برابر است.

باور بر این است که این مجسمه‌های عجیب حدود ۶۰۰ سال پیش ساخته شده‌اند و چهره رهبران محلی تمدنی پرجنب‌وجوش و باستانی را نشان می‌دهند. سال 1995، یونسکو جزیره ایستر را به‌عنوان میراث جهانی به ثبت رساند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

این تصویر که ماه گذشته ثبت شده، تعدادی از این غول‌های سنگی را زیر نوار مرکزی کهکشان راه شیری نشان می‌دهد. جالب آنکه هنوز هم موآی‌های ناشناخته‌ای در این منطقه کشف می‌شوند که نشان از اسرار پنهان در تاریخ جزیره دارد.

کهکشان راه شیری بر فراز جزیره ایستر

این جزیره که با نام «راپا نوی» (Rapa Nui) نیز شناخته می‌شود، در اقیانوس آرام جنوبی قرار گرفته و بخشی از کشور شیلی محسوب می‌شود. جزیره ایستر به‌دلیل وجود بیش از 900 تندیس سنگی عظیم به نام موآی مشهور است.

ارتفاع این تندیس‌ها به بیش از 10 متر می‌رسد و وزنی حدود 80 تن دارند. این تندیس‌ها از سنگ‌های آتشفشانی ساخته شده‌اند و اغلب چهره‌هایی بی‌تفاوت و خمیده دارند که به نظر می‌رسد در سکوت به افق خیره شده‌اند.

تصور می‌شود این آثار در قالب نشانه‌ای از رهبران قبایل یا نیاکان جوامع محلی ساخته شده باشند اما هنوز رازهای بسیاری پیرامون این تندیس‌ها وجود دارد؛ ازجمله چگونگی حمل و نصب آنها در نقاط مختلف جزیره.

تصور می‌شود ساکنان بومی برای حرکت این تندیس‌های عظیم از تکنیک‌های خاصی، مانند استفاده از الوارهای چوبی یا حرکت‌ تندیس‌ها با طناب، بهره می‌گرفته‌اند.

سال‌های اخیر، پژوهش‌ها نشان داده‌اند تمدن باستانی راپا نوی، به‌دلیل بهره‌برداری زیاد از منابع طبیعی جزیره و به‌ویژه نابودی جنگل‌ها، با مشکلات شدیدی مواجه شده است. این یافته‌ها جزیره ایستر را نمونه‌ای از بستر بروز چالش‌های زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی تبدیل کرده است.

خبرکاو

ارسال نظر




تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است