متن خبر

اسپیس‌ایکس به عمر یک بوستر فالکون 9 پس از 20 مأموریت پایان داد

اسپیس‌ایکس به عمر یک بوستر فالکون 9 پس از 20 مأموریت پایان داد

شناسهٔ خبر: 467579 -




اسپیس‌ایکس تاکنون در سال 2024 مأموریت‌های زیادی انجام داده است و به‌تازگی نیز برای بیستمین‌بار از یک راکت فالکون 9 استفاده کرده است. پرتاب جدید اسپیس‌ایکس در یک سال اخیر نادر بود، زیرا این شرکت به دلیل الزامات مأموریت، مجبور شد اجازه دهد راکت خود در اقیانوس سقوط کند و از دست برود.

براساس گزارشی تازه، فالکون 9 که از 9 موتور مرلین 1D برای تولید نیروی رانش استفاده می‌کند، در مأموریت‌هایی که مسافت آن‌ها بیشتر از مأموریت‌های معمولی است و به‌ندرت اتفاق می‌افتد، برای رسیدن به هدف مجبور به استفاده از تمام سوخت خود می‌شود. در پرتاب اخیر، فالکون 9 ماهواره‌های اروپایی را به مدار میانی زمین رساند. معمولاً این موشک ماهواره‌های استارلینک را به مدار پایین زمین می‌برد و ارتفاع پرتاب آن کمتر است. به‌این‌ترتیب، به دلیل الزامات این مأموریت اسپیس‌ایکس به عمر مرحله اول این بوستر فالکون 9 پایان داد و امکان فرود مجدد آن وجود نداشت.

فالکون 9 اسپیس‌ایکس پس از 20 مأموریت

مأموریت اخیر، چهل‌ودومین مأموریت اسپیس‌ایکس در سال 2024 محسوب می‌شود. همچنین بیش از یک سال از آخرین سقوط فالکون 9 توسط این شرکت در اقیانوس می‌گذرد. فالکون 9 اسپیس‌ایکس پرمصرف‌ترین موشک جهان است؛ سرعت بالای آماده‌سازی مجدد این موشک‌ها باعث شده اسپیس‌ایکس بتواند پرتاب‌های زیادی در بازه‌های زمانی کوتاه داشته باشد.

این بوستر پیش از سقوطش در اقیانوس، در 20 مأموریت به فضا پرتاب شده بود که بیشتر آن‌ها برای تکمیل صورت فلکی ماهواره‌های استارلینک بود. علاوه‌بر رساندن ماهواره‌های استارلینک به مدار زمین، این موشک در مأموریت رساندن یک فرودگر ماه مشارکت داشته است.

درواقع این دومین‌بار است که اسپیس‌ایکس از یک موشک برای بیستمین بار استفاده می‌کند. درحالی که در ابتدا، این شرکت در صدور گواهینامه موشک‌های خود برای بیش از 15 مأموریت مردد بود، مجری پرتاب اسپیس‌ایکس گفته است که این شرکت در تلاش است تا هرکدام از بوسترهای فالکون را برای انجام 40 مأموریت واجد شرایط کند.

خبرکاو

ارسال نظر

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.


تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است