
کانال های مودم کابلی مانند خطوط بزرگراه اضافی برای انتقال داده ها به خانه شما هستند. حداقل به کانال های کافی برای پشتیبانی از حداکثر سرعت بسته اینترنت کابلی خود نیاز دارید.
اگر در حال خرید یک مودم کابلی هستید، با اصطلاح "کانال ها" همراه با شماره هایی مانند 16×4 یا 24×8 مواجه خواهید شد. این بدان معناست که فوراً مشخص نیست، اما تأثیر زیادی بر سرعت اتصال به اینترنت شما دارد. در اینجا چیزی است که هنگام خرید برای ارتقاء باید بدانید.
کانال های مودم کابلی چیست؟
کانال های مودم کابلی بخش هایی از فرکانس های موجود هستند که توسط شرکت کابلی شما برای ارائه دسترسی به اینترنت کنار گذاشته شده است.
هنگام صحبت در مورد کانال های مودم کابلی و نحوه عملکرد آنها در سطح مفهومی، بسیار آسان است که در علف های هرز مشخصات فنی و بحث گم شوید، بنابراین ما در درجه اول به روش قیاس در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
درک کانال های مودم کابلی با در نظر گرفتن کابل کواکسیال (CATV) که اینترنت شما (و احتمالاً خدمات تلویزیون و VoIP نیز) را به عنوان یک بزرگراه غول پیکر با خطوط متعدد ارائه می دهد، ساده تر است.
هر خط بزرگراه یک محدوده فرکانس یا کانال است. برخی از خطوط برای استفاده غیراینترنتی در نظر گرفته شده است (بالاخره، تلویزیون کابلی خیلی قبل از اینترنت کابلی آمده است، و همان زیرساخت هنوز هم تلویزیون را ارائه می دهد). خطوط موجود برای استفاده از اینترنت «کانالهایی» هستند که به بحث ما در مورد مودمهای کابلی و نوع مورد نظر شما برای بهترین تجربه مربوط است.
مودم های کابلی بر اساس استاندارد Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) ساخته شده اند که در سال 1997 معرفی شد. مودم های اولیه DOCSIS 1.0، 1.1 و 2.0 به یک کانال برای پهنای باند پایین دستی و بالادستی محدود می شدند.
حداکثر سرعت تئوری این کانالها 40 مگابیت در ثانیه کاهش، 10 مگابیت در ثانیه بالا (در نسخه 2.0 به 30 مگابیت در ثانیه افزایش یافته است). در قیاس بزرگراه ما، این مانند این بود که اتصال اینترنت شما به پیکربندی جاده دو خطه با یک خط آمدن و یک خط رفت محدود شده باشد.
ورود DOCSIS 3.0 در سال 2006 یک گام بزرگ به جلو در طراحی مودم کابلی و تحویل اینترنت مبتنی بر کابل بود. DOCSIS 3.0، در میان بسیاری از پیشرفت ها، پیوند کانال را معرفی کرد. صدور گواهینامه DOCSIS 3.0 به حداقل 4 کانال برای دانلود و 4 کانال برای آپلود نیاز دارد که منجر به تعیین 4×4 (و تغییرات بعدی) شد. کانال های DOCSIS 3.0 هنوز حداکثر سرعت 40 مگابیت بر ثانیه دارند، اما شما فقط به یکی از آنها محدود نمی شوید.
اکنون، به جای اینکه دانلود شما در یک لاین گیر کند و آپلود شما در یک خط دیگر گیر کند، مودم کابلی شما می تواند کانال ها را تا تعداد کانال های مجاز توسط طرح اشتراک اینترنت کابلی خاص شما ترکیب کند تا هم سرعت اینترنت و هم تعادل شما را افزایش دهد. بار در چندین "خط" بزرگراه. به جای یک خط پهنای باند در هر جهت، می توانید تا 32 برای دانلود و 8 برای بارگذاری داشته باشید.
این نه تنها به افزایش سرعت خام اجازه می دهد، بلکه کانال های اضافی نیز تجربه کلی کاربر را بهبود می بخشد زیرا مودم به طور فعال تقاضای شبکه را در همه کانال ها متعادل می کند.
به چند کانال مودم کابلی نیاز دارم؟
اکثر مشترکین اینترنت کابلی حداقل به مودم DOCSIS 3.0 16×4 نیاز دارند تا حداقل نیازهای بسته پهنای باند متوسط کابلی را برآورده کنند، اما هزینه مودم های DOCSIS 3.0 32×8 به اندازه ای کاهش یافته است که خرید مودم کمتر منطقی نیست. .

تخته SURF ARRIS SB6190 DOCSIS 3.0 32 x 8
این گزینه قابل اعتماد و محبوب از سری Arris Surfboard برای مشترکین اینترنت کابلی با هر سطح اشتراکی با سرعت 800 مگابیت در ثانیه یا کمتر از آن، که اکثر کاربران پهنای باند کابلی در ایالات متحده هستند، عالی است.
مودم هایی مانند 32×8 Arris Surfboard SB6190 با قیمت کمتر از 100 دلار در دسترس هستند و اغلب با قیمت 50 تا 60 دلار به فروش می رسند. یک مودم DOCSIS 3.0 32×8 همه چیز را از ابتدایی ترین سطح کابل پهن باند تا حدود 800 مگابیت در ثانیه پوشش می دهد که فضای زیادی را برای رشد برای اکثر افراد فراهم می کند. (برای سرعت اینترنت در سطح گیگابیت یا چند گیگابیتی، بخش بعدی این مقاله را در مورد اینترنت کابلی گیگابیتی بررسی کنید.)
توجه به این نکته مهم است که در حالی که تعداد کانالهای مودم کابلی بیشتر فضایی را برای رشد فراهم میکنند، کانالهای بیشتر به طور جادویی اتصال اینترنت کابلی آهستهتری را سریعتر ایجاد نمیکنند، مگر اینکه مودم موجود شما برای سطح اشتراک خاص شما ضعیف باشد.
ارائهدهنده اینترنت کابلی شما فقط دسترسی به تعداد کانالهای مورد نیاز برای بسته اینترنت شما را فراهم میکند. ارتقاء یک مودم 16×4 به یک مودم 32×8 به طور خودکار سرعت بالاتر را باز نمی کند، اما (به لطف سخت افزار به روز شده) تجربه بهتر و راهی یکپارچه برای ارتقاء به اینترنت سریعتر بدون خرید مودم جدید ارائه می دهد.
پیکربندی کانال DOCSIS 3.0 چیست؟
هنگام مقایسه مودمهای DOCSIS 3.0، پیکربندیهای کانال دانلود و آپلود مودم را میبینید که در ترکیبهای زیر مشخص شدهاند: 4×4، 8×4، 16×4، 24×8، و 32×8.
در بخش قبل، حداقل و بهینه تنظیمات را برای اکثر افراد برجسته کردیم. اما اگر کنجکاو هستید که چگونه پیکربندیهای کانالهای مختلف کار میکنند، مودم موجود شما چه قابلیتی دارد و آیا باید آن را ارتقا دهید یا خیر، در اینجا نگاهی دقیقتر به کانالهای مودم کابلی داریم.
مرجع نهایی اینکه کدام ترکیب کانال (و کدام مودم) با بسته خاص شما کار می کند، ارائه دهنده خدمات اینترنت شما (ISP) است. اما ما میتوانیم موارد را بر اساس بسته اینترنت شما (و بستهای که ممکن است بخواهید در آینده به آن ارتقا دهید) تقسیم کرده و توصیههایی ارائه کنیم.
قبل از انجام، اجازه دهید در مورد سرعت های نظری صحبت کنیم. مودم های کابلی مانند وای فای حداکثر سرعت تئوری دارند. در شرایط واقعی، باید از مودم DOCSIS 3.0 انتظار داشته باشید که کسری از سرعت تئوری را به دلیل مواردی مانند سربار شبکه و پروتکل، نحوه تخصیص کانال های موجود توسط ارائه دهندگان اینترنت کابلی و غیره داشته باشید.
به همین دلیل، به عنوان یک قاعده کلی، مودم های موجود در لیست های توصیه شده/مجاز ارائه دهندگان کابل معمولاً دارای سرعت تئوری 25 تا 50 درصد بالاتر از سرعت واقعی اینترنت مشتری هستند.
در بخش زیر، سرعت تئوری، سرعتهای واقعی مورد انتظار و حداقل پیکربندی مودمی که برای سطوح معمول سرعت اینترنت نیاز دارید را برجسته میکنیم.
مودم های کابلی 4×4: این روزها بسیاری از این مودم های اولیه DOCSIS 3.0 را در طبیعت پیدا نخواهید کرد (و اگر بخواهید یکی از آن ها را خریداری کنید، احتمالاً تنها گزینه های موجود مدل های قدیمی بازسازی شده هستند). مودم های 4×4 از حداکثر سرعت دانلود تئوری حدود 170 مگابیت بر ثانیه و 122 مگابیت در ثانیه پشتیبانی می کنند.
اکثر شرکتهای کابلی مودمهای قدیمی را فعال نمیکنند، و اگر همچنان بتوانید آن را فعال کنید، عملکرد واقعی شما بسیار متفاوت خواهد بود، به طوری که برخی از ارائهدهندگان مودمهای 4×4 را با سرعت 50 مگابیت بر ثانیه محدود میکنند. حتی اگر بتوانید سرعت 120-135 مگابیت در ثانیه را که مودم می تواند به طور واقعی پشتیبانی کند، دریافت کنید، به سرعت متوجه خواهید شد که سخت افزار قدیمی بسیار ناپایدار است. ما در اینجا به عنوان یک پاورقی تاریخی در مورد آن صحبت می کنیم.
مودمهای کابلی 8X4: مانند مودمهای 4×4، مودمهای 8×4 منسوخ تلقی میشوند و ما خرید یک مدل جدید یا تجدید شده را توصیه نمیکنیم. حداکثر دانلود نظری آنها 343 مگابیت بر ثانیه و همان آپلود 122 مگابیت در ثانیه (به حساب همان تعداد کانال بالادست) مودم های 4×4 است.
اگر در حال حاضر یک مودم 8×4 دارید و هنوز هم راه می افتد، برای بسته های اینترنت کابلی 50-100 مگابیت بر ثانیه کافی است. با این حال، احتمالاً عاقلانه است که آن را جایگزین کنید تا هم سخت افزار جدیدتر و با پشتیبانی بهتری دریافت کنید و هم برای ارتقاهای احتمالی آینده آماده شوید.
مودم های کابلی 16×4: اگر به دنبال صرفه جویی در هزینه ها هستید و یکی از میلیون ها مشترک اینترنت کابلی هستید که پهنای باند کابلی با سرعت 300 مگابیت بر ثانیه یا کمتر از آن دارند، یک مودم 16×4 در صورت خرید، گزینه مناسبی برای خرید است. یک مدل تجدید شده قیمت مدل های جدید 16×4 دیگر قابل رقابت نیست.
مودم های 16×4 دارای حداکثر سرعت تئوری 686 پایین و 122 مگابیت بر ثانیه هستند. اگر لیستهای مودم کابلی تایید شده برای ارائهدهنده کابل خود را بررسی کنید، احتمالاً متوجه خواهید شد که حداقل مدلهای تایید شده برای همه چیز از سطوح زیر 100 مگابیت بر ثانیه تا سطح حدود 300 تا 400 مگابیت بر ثانیه مودمهای 4×16 هستند.
مودم های کابلی 24×8: مودم های 24×8 دارای حداکثر سرعت تئوری 1029 مگابیت در ثانیه پایین و 245 مگابیت در ثانیه هستند (به لطف دوبرابر شدن کانال های بالادستی نسبت به مودم هایی که قبلاً بحث شد). بسته به ارائه دهنده شما، خواهید دید که مودم های 24×8 با هر چیزی تا 400-800 مگابیت در ثانیه سازگار هستند.
اگر مودم های 24×8 را جستجو کنید، به سرعت تعداد کمی از مودم ها را پیدا خواهید کرد. این پیکربندی کانال از نظر تولید و پذیرش به نوعی عجیب و غریب است زیرا در شکاف بین 16×4 و 32×8 قرار می گیرد و مصرف کننده انگیزه مالی کمی برای انتخاب 24×8 از 32×8 دارد. مودمهای 24×8 جدید یا تمدید شده از نظر قیمت یا سختافزار در موقعیت رقابتی قرار نمیگیرند.
مودم های کابلی 32×8: بالاترین پیکربندی DOCSIS 3.0 که در بازار پیدا می کنید، 32×8 است. این پیکربندی دارای حداکثر سرعت تئوری 1372 مگابیت در ثانیه پایین و 245 مگابیت در ثانیه است. چنین مودم هایی را در لیست های ارائه دهنده برای سطوح سرعت تا 800 مگابیت در ثانیه خواهید یافت.
برای هر چیزی که کمتر از بسته های نزدیک به گیگابیت، گیگابیت یا چند گیگابیت باشد، یک مودم 32×8 می تواند آن را مدیریت کند. اگر میخواهید یک مودم را بخرید که از طریق ارتقاء بستههای متعدد از آن استفاده کنید (که فقط با محدودیت تقریباً گیگابیتی محدود میشود)، یک مودم 32×8 به شما کمک میکند.
اگر اینترنت کابلی گیگابیت داشته باشم چه می شود؟
اگر می خواهید اینترنت کابلی در محدوده گیگابیتی یا چند گیگابیتی داشته باشید، به یک مودم DOCSIS 3.1 نیاز دارید، زیرا ارائه دهندگان کابل به بهبود استاندارد DOCSIS 3.1 برای ارائه این پهنای باند در شرایط واقعی نیاز دارند.
علیرغم پیکربندی کانال مودمهای DOCSIS 3.0 32×8 که از لحاظ تئوری از سرعت گیگابیت پشتیبانی میکنند، ارائهدهندگان کابل فقط آن را برای بستههای حداکثر تا 800 مگابیت بر ثانیه توصیه میکنند.

در عوض، اگر سرعت نزدیک به گیگابیت یا بالاتر می خواهید، باید از مودم DOCSIS 3.1 استفاده کنید. با وجود اینکه مودمهای DOCSIS 3.1 از پیکربندی کانال 32×8 مانند مودمهای DOCSIS 3.0 استفاده میکنند، پیوند کانال و استفاده از آن برای DOCSIS 3.1 کاملاً بازنگری شد.
DOCSIS 3.1 حداکثر سرعت تئوری 10 گیگابیت بر ثانیه پایین و 1.5 گیگابیت در ثانیه را پشتیبانی می کند که فضای زیادی برای رشد باقی می گذارد و بسته های اینترنت کابلی گیگابیتی و چند گیگابیتی موجود در بازار را به طور کامل پوشش می دهد.
همچنین شایان ذکر است که DOCSIS 3.1 سازگار با عقب است، بنابراین اگر یک مودم DOCSIS 3.1 مانند Arris Surfboard S33 را با یک روتر Wi-Fi به روز شده جفت کنید، نیازهای شبکه خانگی شما برای سال های آینده پوشش داده می شود.