متن خبر

هابل پس از 14 سال وقفه، پره های عجیب حلقه های زحل را جاسوسی می کند (ویدئو)

هابل پس از 14 سال وقفه، پره های عجیب حلقه های زحل را جاسوسی می کند (ویدئو)

اخبارهابل پس از 14 سال وقفه، پره های عجیب حلقه های زحل را جاسوسی می کند (ویدئو)
شناسهٔ خبر: 266592 -




خبرکاو:

تلسکوپ فضایی هابل آپشن های اسرارآمیز حلقه‌های زحل را ثبت کرد که نشان‌دهنده شروع «فصل گفتاری» این سیاره است.

زحل نیز مانند زمین بر محور خود کج شده و دارای چهار فصل است. با این حال، از آنجایی که زحل در منظومه شمسی دورتر است و مداری بسیار بزرگتر به دور خورشید دارد، طبق بیانیه ناسا (باز شده در برگه جدید) هر فصل تقریباً هفت سال زمینی طول می کشد.

وقتی حلقه‌های سیاره به سمت خورشید متمایل می‌شوند، سیاره در حال اعتدال است و خطوط مرموز به نام پره‌ها را ایجاد می‌کند که می‌توان روی حلقه‌های آن مشاهده کرد. با نزدیک شدن نیمکره شمالی سیاره به اعتدال پاییزی خود در 6 می 2025، این پره ها حتی برجسته تر خواهند شد.

مطالب مرتبط: حلقه‌های زحل: ترکیب، ویژگی‌ها و خلقت

تصویری <a href= از فضاپیمای کاسینی ناسا در مدار اطراف زحل." class="expandable lazy-image-van" onerror="if(this.src && this.src.indexOf('missing-image.svg') !== -1){return true;};this.parentNode.replaceChild(window.missingImage(),this)" data-normal="https://vanilla.futurecdn.net/space/media/img/missing-image.svg" srcset="https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU-320-80.jpg 320w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU-480-80.jpg 480w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU-650-80.jpg 650w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU-970-80.jpg 970w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU-1024-80.jpg 1024w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU-1200-80.jpg 1200w" data-sizes="(min-width: 1000px) 970px, calc(100vw - 40px)" src="https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU.jpg" data-pin-media="https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GqYQsSpMvsT9znfKXCsCvU.jpg">

تصویری از فضاپیمای کاسینی ناسا در مدار اطراف زحل. (اعتبار تصویر: NASA/JPL-Caltech)

مقامات ناسا در بیانیه ای گفتند: "مقصر مشکوک پره ها، میدان مغناطیسی متغیر سیاره است. میدان های مغناطیسی سیاره ای با باد خورشیدی برهم کنش می کنند و محیطی با بار الکتریکی ایجاد می کنند." روی زمین، وقتی آن ذرات باردار به جو برخورد می‌کنند، در نیمکره شمالی به‌عنوان شفق قطبی یا شفق‌های شمالی قابل مشاهده است. دانشمندان فکر می‌کنند که کوچک‌ترین ذرات حلقه‌ای یخی به اندازه گرد و غبار نیز می‌توانند باردار شوند، که به طور موقت آن ذرات را به حرکت در می‌آورد. بالاتر از بقیه ذرات یخی بزرگتر و تخته سنگ ها در حلقه ها."

پره های حلقه های زحل برای اولین بار توسط ماموریت وویجر ناسا در اوایل دهه 1980 مشاهده شد. آخرین اعتدال سیاره که در سال 2009 رخ داد، توسط فضاپیمای کاسینی آژانس فضایی مشاهده شد. اکنون، هابل به عنوان بخشی از برنامه ای به نام میراث جوی سیاره بیرونی (OPAL) همسایه حلقه دار ما را زیر نظر دارد.

امی سایمون، دانشمند ارشد سیاره‌شناسی در ناسا و رئیس بخش سیاره‌های منظومه شمسی، به لطف برنامه OPAL هابل، که در حال ایجاد آرشیوی از داده‌های سیارات بیرونی منظومه شمسی است، ما زمان بیشتری را برای مطالعه پره‌های زحل در این فصل از هر زمان دیگری خواهیم داشت. برنامه OPAL، در بیانیه گفته شده است.

مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل با ارائه داده های بصری و طیف سنجی در طول موج های نور از ماوراء بنفش تا مادون قرمز نزدیک، دیدگاه جدیدی به پره های مرموز زحل اضافه می کند. در ترکیب با مشاهدات کاسینی بایگانی شده، محققان امیدوارند که تصویر کامل تری از پدیده اسپک و آنچه در مورد فیزیک حلقه به طور کلی آشکار می کند، به دست آورند.

سایمون گفت: «با وجود سال‌ها مشاهدات عالی توسط مأموریت کاسینی، شروع دقیق و مدت زمان فصل پرده هنوز غیرقابل پیش‌بینی است، مانند پیش‌بینی اولین طوفان در طول فصل طوفان.»

داستان های مرتبط:

پره های حلقه های زحل بسته به نور و زاویه دید ممکن است تیره یا روشن به نظر برسند. اگرچه اکنون قابل مشاهده است، اما پره ها در طول انقلاب تابستانی یا زمستانی سیاره ناپدید می شوند، زمانی که خورشید در بالاترین یا پایین ترین عرض جغرافیایی خود در نیمکره شمالی یا جنوبی قرار دارد.

زحل تنها سیاره حلقه دار در منظومه شمسی است که پره هایی در آن مشاهده شده است. با این حال، منظومه حلقه‌ای زحل بسیار برجسته‌تر از سایر غول‌های گازی حلقه‌دار در منظومه شمسی است: مشتری، اورانوس و نپتون.

سیمون در بیانیه گفت : «این یک ترفند جادویی جذاب از طبیعت است که ما فقط در زحل می بینیم – حداقل در حال حاضر».

سامانتا متیوسون @Sam_Ashley13 را دنبال کنید (در برگه جدید باز می شود) . ما را دنبال کنید @Spacedotcom (در برگه جدید باز می شود) یا در فیس بوک (در برگه جدید باز می شود) و اینستاگرام (در برگه جدید باز می شود) .

برچسب‌ها

ارسال نظر




تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است