نگرانی جدید برای زمین و انسانها؛ محققان در ابرها میکروپلاستیک کشف کردند
هیچجایی از میکروپلاستیکها در امان نیست. تاکنون دانشمندان این ذرات ریز پلاستیک را درآبراههها و بدن انسانها پیدا کردهاند و حالا در ابرهای بالای کوه فوجی و کوه اویاما نیز میکروپلاستیک کشف شده است.
تیمی از دانشمندان ژاپنی در یک مطالعه جدید میکروپلاستیکها را در بالای قله دو کوه در ژاپن پیدا کردهاند و همچنین نحوه یافتن آنها را شرح دادهاند. آنها برای انجام این مطالعه از قلههای فوجی و اویاما بالا رفتهاند تا نمونه آب مههایی را که بالای هر دو کوه را پوشانده بود، جمعآوری کنند. سپس دانشمندان از تکنیکهای تصویربرداری پیشرفته برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خواص آبهای جمعآوریشده استفاده کردند و متوجه شدند که در آنها ذرات ریز پلاستیک وجود دارد.
میزان میکروپلاستیک موجود در ابرها
درمجموع ۹ نوع پلیمر و یک نوع لاستیک در نمونههای آب این تحقیق شناسایی شده است. به گفته آنها، هر لیتر از آب آزمایششده ۶.۷ تا ۱۳.۹ قطعه از این میکروپلاستیکها داشته است که دقیقاً مشخص نیست چگونه تا قله کوه بالا رفتهاند. آنها ادعا کردهاند که در این تحقیق برای اولینبار به وجود میکروپلاستیک در آب تشکیلدهنده ابرها اشاره شده است.
میکروپلاستیکها ذرات پلاستیکی بسیار ریزی هستند که اندازه آنها از ۵ میلیمتر کوچکتر است و از منابع مختلفی تولید میشوند. این قطعات ریز پلاستیکی تقریباً در همهجا – از برفهای قطب جنوب و قله کوهها گرفته تا خون انسانها – وجود داشته و نگرانیهایی را بههمراه دارند.
حالا تشخیص حضور آنها در ابرها، محققان را بیشتر نگران کرده است، زیرا میتواند آلودگی پلاستیکی بیشتری را بههمراه داشته باشد. محققان توضیح میدهند که بسیاری از این پلاستیکها به اقیانوسهای جهان سرازیر میشوند و برخی از این میکروپلاستیکها میتوانند دوباره بهسمت اتمسفر پرتاب شوند. در بیانیه دانشمندان توضیح داده شده است:
«این موضوع نشان میدهد که میکروپلاستیکها ممکن است جزئی اساسی از ابرها شده باشند و تقریباً هر چیزی را که میخوریم و مینوشیم، از طریق «بارانهای پلاستیکی» آلوده کنند.»
نگرانی دیگری که وجود دارد، این است که اگر این میکروپلاستیکها به مقادیر زیاد در نواحی بالایی جو زمین یافت شوند، میتوانند به تغییرات آبوهوایی نیز کمک کنند. «هیروشی اوکوچی»، استاد دانشگاه واسدا ژاپن و یکی از محققان این پژوهش در این رابطه هشدار میدهد:
«اگر مشکل «آلودگی هوای پلاستیکی» موردتوجه قرار نگیرد، تغییرات آبوهوایی و خطرات زیستمحیطی آن ممکن است به واقعیت تبدیل شود و در آینده آسیبهای جبرانناپذیر و جدی ایجاد کند.»
نتایج این تحقیق در مجله Environmental Chemistry Letters چاپ شده است.
ارسال نظر