سایت خبرکاو

جستجوگر هوشمند اخبار و مطالب فناوری

ناسا از مأموریت کاوشگر کاوشگر کوچک قمر قوه ماه دست می کشد.

YSijzRp6KD5FeKQy4ydMSA-1200-80.jpg
ناسا از مأموریت برنامه‌ریزی‌شده ماهرانه کوچک خود که هدفش شکار یخ آب در دهانه‌های سایه‌دار در نزدیکی قطب جنوبی ماه بود، صرف نظر کرد. چراغ قوه قمری به اندازه یک کیف در دسامبر گذشته بر فراز موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس پرتاب شد. این یک محموله سواری در مأموریتی بود که هدف اصلی آن ارسال فرودگر رباتیک Hakuto-R شرکت خصوصی ژاپنی ispace به سمت ماه بود. چراغ قوه قمری نیز قرار بود به ماه متصل شود. ...

ناسا از مأموریت برنامه‌ریزی‌شده ماهرانه کوچک خود که هدفش شکار یخ آب در دهانه‌های سایه‌دار در نزدیکی قطب جنوبی ماه بود، صرف نظر کرد.

چراغ قوه قمری به اندازه یک کیف در دسامبر گذشته بر فراز موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس پرتاب شد. این یک محموله سواری در مأموریتی بود که هدف اصلی آن ارسال فرودگر رباتیک Hakuto-R شرکت خصوصی ژاپنی ispace به سمت ماه بود.

چراغ قوه قمری نیز قرار بود به ماه متصل شود. اما با مشکلاتی در سیستم محرکه خود که نشان دهنده فناوری است، مواجه شد و نتوانست نیروی رانش کافی برای رسیدن به مدار ماه را طبق برنامه ریزی ایجاد کند.

تیم ماموریت نزدیک به شش ماه مشکل را حل کرد اما نتوانست آن را برطرف کند. پس ، امروز (۱۲ مه)، ناسا اعلام کرد که در حال پایان دادن به مأموریت برنامه ریزی شده Lunar Flashlight است.

کریستوفر بیکر، مجری برنامه فناوری فضاپیماهای کوچک در اداره ماموریت فناوری فضایی در مقر ناسا در واشنگتن دی سی، «نمایش‌های فناوری، طبیعتاً دارای ریسک بالاتر و پاداش بالایی هستند، و برای آزمایش و یادگیری ناسا ضروری هستند». ، امروز در بیانیه ای بیان کرد (در برگه جدید باز می شود) .

بیکر گفت : «چراغ قمری از نقطه نظر بستر آزمایشی برای سیستم‌های جدیدی که قبلاً هرگز در فضا پرواز نکرده بودند، بسیار موفق بود. این سیستم‌ها و درس‌هایی که چراغ قوه قمری به ما آموخت، برای مأموریت‌های آینده استفاده خواهند شد.»

مطالب مرتبط: این دو فضاپیمای کوچک راه را برای بازگشت فضانوردان به ماه هموار می کنند.

به گفته مقامات ناسا، از جمله این موفقیت‌ها می‌توان به کامپیوتر پروازی اسفینکس cubesat، یک نوع کم‌مصرف و مقاوم در برابر تشعشعات که توسط آزمایشگاه رانش جت آژانس در جنوب کالیفرنیا توسعه یافته و رادیوی ارتقا یافته کاوشگر، معروف به Iris، اشاره کرد.

مقامات ناسا در بیانیه امروز خود نوشتند: این رادیو با قابلیت ناوبری دقیق جدید، می تواند توسط فضاپیمای کوچک آینده برای قرار ملاقات و فرود بر روی اجسام منظومه شمسی استفاده شود.

تیم مأموریت همچنین با موفقیت بازتاب سنج چهار لیزری چراغ قوه قمری را آزمایش کرد که نشان می‌دهد در واقع می‌توانست یخ آب را در کف دهانه‌های ماه مشاهده کند.

باربارا کوهن، محقق اصلی این ماموریت در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا، گفت: «برای تیم علمی و برای کل تیم چراغ قوه قمری ناامیدکننده است که ما نمی‌توانیم از بازتاب‌سنج لیزری خود برای اندازه‌گیری در ماه استفاده کنیم. گرین‌بلت، مریلند، در همین بیانیه گفت.

کوهن گفت: «اما مانند همه سیستم‌های دیگر، ما داده‌های عملکرد حین پرواز زیادی را روی ابزار جمع‌آوری کردیم که برای تکرارهای آینده این تکنیک بسیار ارزشمند خواهد بود.»

سیستم نیروی محرکه مینیاتوری Lunar Flashlight نیز نوع جدیدی از فناوری بود که از قطعات پرینت سه بعدی و پیشرانه "سبز" استفاده می کرد. به گفته مقامات ناسا، به نظر می رسد که سیستم تغذیه سوخت رانشگرها با نوعی زباله مسدود شده است - احتمالاً براده های فلزی یا پودر - که مانع از شلیک با ظرفیت کامل آنها می شود.

اعضای تیم ماموریت چندین تاکتیک را برای از بین بردن زباله ها امتحان کردند، از جمله افزایش فشار سوخت به سطوح بسیار بالاتر از حد معمول. اما هیچ چیز به موقع کار نکرد تا کاوشگر بتواند به مدار ماه برنامه ریزی شده خود برسد.

داستان های مرتبط:

اما چراغ قوه قمری لزوماً مرده نیست. بیشتر سیستم‌های کاوشگر هنوز به خوبی کار می‌کنند و ناسا می‌تواند کار جدیدی را به آن محول کند.

مقامات آژانس در به‌روزرسانی امروز نوشتند: «پس از عبور از ماه، چراغ قوه قمری اکنون به سمت زمین در حال حرکت است و با نزدیک شدن به ۴۰۰۰۰ مایل (۶۵۰۰۰ کیلومتر) در ۱۷ می از کنار سیاره ما عبور خواهد کرد. سپس مکعب به اعماق فضا ادامه می‌دهد و به دور خورشید می‌چرخد. به برقراری ارتباط با اپراتورهای مأموریت ادامه می‌دهد و ناسا در حال تحلیل گزینه‌های آینده فضاپیما است.

شریک سواری چراغ قوه قمری نیز نتوانست به تمام اهداف ماموریت خود دست یابد: Hakuto-R در ۲۵ آوریل در طی تلاش برای فرود روی ماه سقوط کرد. اما، مانند چراغ قوه قمری، فرودگر ژاپنی در طول مسیر موفقیت های زیادی کسب کرد. به عنوان مثال، با موفقیت به مدار ماه رسید، که نشان‌دهنده قابلیت حیات بسیاری از سیستم‌هایی است که فضای فضایی در مأموریت‌های بعدی ماه از آن استفاده خواهد کرد.

مایک وال نویسنده کتاب " Out There (در برگه جدید باز می شود " (انتشارات بزرگ مرکزی، ۲۰۱۸؛ تصویرگری شده توسط کارل تیت)، کتابی در مورد جستجوی زندگی بیگانه است. او را در Twitter @michaeldwall دنبال کنید (در برگه جدید باز می شود) . ما را در توییتر @Spacedotcom (در برگه جدید باز می شود) یا فیس بوک (در برگه جدید باز می شود) دنبال کنید .