متن خبر

خورشید به تازگی با یک جرقه خورشیدی بزرگ کلاس X فوران کرد. در اینجا به نظر می رسد در ویدیو.

خورشید به تازگی با یک جرقه خورشیدی بزرگ کلاس X فوران کرد. در اینجا به نظر می رسد در ویدیو.

اخبارخورشید به تازگی با یک جرقه خورشیدی بزرگ کلاس X فوران کرد. در اینجا به نظر می رسد در ویدیو.
شناسهٔ خبر: 265872 -




خبرکاو:

یک شراره بزرگ خورشیدی شنبه (11 فوریه) از خورشید فوران کرد و باعث خاموشی رادیویی در بخش‌هایی از زمین شد و زمینه را برای شعله‌های بیشتر در آینده فراهم کرد.

بر اساس گزارش مرکز پیش بینی هوای فضایی ایالات متحده (SWPC) شعله عظیم خورشیدی، که به عنوان یک رویداد قدرتمند کلاس X1.1 در مقیاس مورد استفاده برای چنین طوفان های خورشیدی ثبت شد، در ساعت 10:48 صبح به وقت شرقی (1548 GMT) روز شنبه به اوج خود رسید. توسط NOAA اداره می شود. این مرکز گزارش داد که از ناحیه ای از خورشید به نام منطقه فعال 3217 سرچشمه گرفته و خاموشی موقت رادیویی را در آمریکای جنوبی ایجاد کرده است. رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا ویدیوی خیره کننده ای از شعله خورشیدی گرفته است.

مقامات SWPC (در برگه جدید باز می شود) در هشداری نوشتند: "چون این منطقه در عرض خورشید حرکت می کند، شعله های بیشتری از این منطقه پیش بینی می شود که گاه به گاه ارتباطات فرکانس بالا (3-30 مگاهرتز) را تخریب کند."

مطالب مرتبط: خشم خورشید: بدترین طوفان های خورشیدی در تاریخ

یک شراره خورشیدی کلاس X1.1 در 11 فوریه 2023 <a href= از خورشید فوران کرد. " class="expandable lazy-image-van" onerror="if(this.src && this.src.indexOf('missing-image.svg') !== -1){return true;};this.parentNode.replaceChild(window.missingImage(),this)" data-normal="https://vanilla.futurecdn.net/space/media/img/missing-image.svg" srcset="https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX-320-80.jpg 320w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX-480-80.jpg 480w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX-650-80.jpg 650w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX-970-80.jpg 970w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX-1024-80.jpg 1024w, https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX-1200-80.jpg 1200w" data-sizes="(min-width: 1000px) 970px, calc(100vw - 40px)" src="https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX.jpg" data-pin-media="https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/uqRSZnQLgaPw8Mx7csKQsX.jpg">

در این تصویر ثابت از ویدئویی که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا گرفته شده است، یک شراره خورشیدی کلاس X1.1 از خورشید در 11 فوریه 2023 فوران می کند. این ماهواره برای رویدادهای آب و هوای فضا، خورشید را به صورت 24 ساعته رصد می کند. (اعتبار تصویر: NASA/SDO/Helioviewer.org)

شعله‌های خورشیدی فوران‌های عظیم ذرات باردار روی خورشید هستند و شدت‌های متفاوتی دارند، شعله‌های کوچک‌تر کلاس A و کلاس C نشان‌دهنده رویدادهای نسبتاً جزئی هستند، در حالی که شراره‌های قوی‌تر کلاس M می‌توانند منجر به تقویت شفق‌های قطبی شوند که در آن می‌بینیم. زمین. X-class قوی ترین نوع شراره های خورشیدی هستند. قوی‌ترین شراره کلاس X ثبت شده در سال 2003 رخ داد و قبل از اینکه سنسورهای هوای فضایی را که آن را اندازه‌گیری می‌کنند، تحت تأثیر قرار دهد، به عنوان شراره X28 ثبت شد.

شعله‌های شدید خورشیدی همچنین می‌توانند مقادیر عظیمی از مواد خورشیدی را به بیرون پرتاب کنند که دانشمندان آن را پرتاب جرم تاجی (CME) می‌نامند، که می‌تواند ابرهای عظیم پلاسمای خورشیدی را با سرعتی تا ۱ میلیون مایل در ساعت از خورشید دور کند. هنگامی که به طور مستقیم به زمین نشانه می رود، قوی ترین شراره های خورشیدی و CME می توانند با سیستم های ارتباطی، نیروگاه ها تداخل داشته باشند و حتی فضانوردان و ماهواره ها را در فضا به خطر بیندازند.

داستان های مرتبط:

با توجه به Spaceweather.com (در برگه جدید باز می شود) که رویدادهای آب و هوای فضا را ردیابی می کند، هیچ CME مرتبط با شعله خورشیدی X1.1 شنبه وجود نداشت. سایت اضافه کرد، یک CME از یک رویداد متفاوت مشاهده شد - فوران یک رشته خورشیدی از نیمکره شمالی خورشید.

این سایت گزارش داد که این فوران CME را به سمت زمین پرتاب کرد که باید در 14 فوریه به زمین برسد و می تواند منجر به شفق های شدیدتر شود.

Spaceweather.com نوشت: "نظران آسمان قطب شمال می توانند برای روز ولنتاین یک نمایش نوری داشته باشند." (در برگه جدید باز می شود) .

به طارق مالک به [email protected] ایمیل بزنید یا او را دنبال کنید @tariqjmalik . ما را دنبال کنید @Spacedotcom ، فیس بوک و اینستاگرام .

برچسب‌ها

ارسال نظر




تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است