دولت مکلف شد تا نرخ تعرفه اینترنت را برای استفاده از پیامرسانهای داخلی ۲۰ درصد نرخ تعرفههای پیامرسانهای خارجی تعیین کند. نمایندگان مجلس در نشست علنی نوبت دوم امروز (۹ اسفند ماه) در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، دولت را موظف کردند تا در جهت حمایت از پیامرسانهای داخلی، نرخ تعرفه این پیامرسانها را یکپنجم پیامرسانهای خارجی قرار دهد. عضو کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد که برای اینکه امکان و فرصت برای میزان استفاده و استقبال مردم از پیامرسانهای داخلی بیشتر شود و مردم استفاده از پیامرسانهای داخلی را ترجیح بدهند، باید این کاهش هزینه اتفاق بیفتد. به بيان کرد ه جعفر قادری پس از کارهای خوبی که در زمینه طراحی نرمافزارها و پیامرسانهای داخلی در کشور انجام شده، حمایت لازم از ناحیه دولت برای پیامرسانهای داخلی ایجاد نشده است.
در شرایط فعلی دیتای مصرفی کاربران پیامرسانهای داخلی یک سوم دیتای پیامرسانهای خارجی محاسبه میشود، این شرایط را در سال ۹۶، سازمان تنظیم مقررات با هدف حمایت از پیامرسانهای داخلی اعلام کرده بود.
از سوی دیگر وزیر ارتباطات به همراه برخی از مدیران پیامرسانهای بومی معتقد هستند که فیلتر تلگرام، رشد پیامرسانهای بومی را با وقفه روبهرو کرده است. آذری جهرمی امروز صبح (۹ اسفند) در بيان کرد وگویی با ایرنا اعلام کرد فرآیند فیلترینگ به رشد پیامرسانها ضربه زده است. در حال حاضر طبق گزارشهای منتشر شده، پیامرسانهای بومی زمانی که فعالیت خود را آغاز کردند توانستند ۱.۵ میلیون کاربر جذب کنند. پس از گذشت سه سال تعداد کاربران آنها به ۲۰ میلیون نصب رسیده است. در حالی که طبق گزارش نوینهاب، تعداد کاربران ایرانی فعال در تلگرام حدود ۵۰ میلیون تخمین زده میشود؛ یعنی بیش از ۱۰ درصد کاربران تلگرام ایرانی هستند و با توجه به فیلتر بودن آن در کشور، این سهم قابل توجهی است.
از سوی دیگر به تازگی پیام رسان بومی بیسفون با ارسال پیامی به کاربران خود پایان فعالیت خود را اعلام کرد. بیسفون در کنار سروش و گپ از معدود پیام رسانهایی بود که وام حمایتی ۵ میلیارد تومانی را از دولت دریافت کرده بودند. همچنین اخبارها نشان میدهند که مالک اصلی پیام رسان سروش هم قصد فروش این پیامرسان را دارد، این روزها با ریزش کاربران نسبت به دوران فعالیتش در چند سال پیش روبرو است.
ارسال نظر