متن خبر

تلسکوپ بسیار بزرگ سبک ترین سیاره فراخورشیدی خود را عکاسی می کند

تلسکوپ بسیار بزرگ سبک ترین سیاره فراخورشیدی خود را عکاسی می کند

اخبارتلسکوپ بسیار بزرگ سبک ترین سیاره فراخورشیدی خود را عکاسی می کند
شناسهٔ خبر: 268791 -




خبرکاو:

تلسکوپ بسیار بزرگ در شیلی پس از اینکه داده‌های دو مأموریت نقشه‌برداری آسمان اروپا نشان داد چیزی در مدار یک ستاره جوان دوردست در حال حرکت است، از سبک‌ترین سیاره فراخورشیدی خود عکس‌هایی گرفت.

ستاره مورد بحث AF Leporis نام دارد و در فاصله 87.5 سال نوری از زمین در صورت فلکی Lepus درست در جنوب استوای سماوی قرار دارد. دو تیم از ستاره شناسان اخیراً پس از تحلیل داده های جمع آوری شده توسط تلسکوپ های فضایی هیپارکوس و گایا آژانس فضایی اروپا، بر روی این ستاره متمرکز شده اند. تمرکز این دو فضاپیما بر ترسیم موقعیت و مسیر ستارگان در آسمان است. وقتی اخترشناسان مشاهدات تلسکوپ AF Leporis را تحلیل کردند، تغییرات عجیبی در مدار ستاره یافتند که نشان می‌دهد سیاره بزرگی ممکن است در مدار آن وجود داشته باشد.

رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) که تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) را اداره می کند و این تصاویر را در 20 فوریه منتشر کرد، در بیانیه ای نوشت: "سیارات یک کشش گرانشی روی ستاره های میزبان خود اعمال می کنند و مسیر آنها را در آسمان مختل می کنند." (در برگه جدید باز می شود) . "دو تیم دریافتند که ستاره AF Leporis چنین مسیر آشفته ای را نشان می دهد، نشانه ای مبنی بر اینکه سیاره ای ممکن است در آنجا پنهان شده باشد."

مطالب مرتبط: 10 سیاره فراخورشیدی شبیه به زمین

دو تیم از سیستم اپتیک تطبیقی ​​VLT به نام SPHERE استفاده کردند که می تواند اعوجاج سیگنال شناسایی شده ناشی از جو زمین را اصلاح کند. SPHERE همچنین مجهز به تاج‌نگار است، دستگاهی که نور شدید ستاره را مسدود می‌کند و به اخترشناسان امکان می‌دهد تا با جزئیات بهتر محیط کم‌نور ستاره را مطالعه کنند.

شهود اخترشناسان درست ثابت شد و آنها دریافتند که سیاره فراخورشیدی چهار تا شش برابر بزرگ‌ترین سیاره مشتری منظومه شمسی، در همان فاصله‌ای که زحل به دور خورشید می‌چرخد، به دور AF Leporis می‌چرخد.

طبق بیانیه ESO، این سیاره فراخورشیدی سبک ترین سیاره ای است که از طریق ترکیبی از تشخیص انحرافات در مدار ستاره و تصویربرداری مستقیم کشف شده است.

تصویربرداری مستقیم از سیارات فراخورشیدی بسیار دشوار است. از آنجایی که سیارات بسیار کم نورتر از ستارگان میزبان خود هستند، اخترشناسان معمولاً فقط می توانند تصاویری از سیارات فراخورشیدی بسیار بزرگی که در مدارهای بسیار دور از ستاره هایشان می چرخند، به دست آورند. به عنوان مثال، اولین سیاره فراخورشیدی که مستقیماً توسط تلسکوپ فضایی معروف جیمز وب به تصویر کشیده شده است، HIP 65426 b نامیده می شود، 12 برابر جرم بیشتر از مشتری است و بیش از دو برابر دورتر از ستاره خود نسبت به گردش پلوتون به دور خورشید می چرخد. طبق گفته انجمن سیاره ای (در برگه جدید باز می شود) کمتر از 5 درصد از بیش از 5300 سیاره فراخورشیدی شناخته شده در حال حاضر مستقیماً تصویربرداری شده اند. اکثریت قریب به اتفاق این جهان های دور تنها به لطف تأثیر کم نوری که روی ستاره والد خود هنگام عبور از مقابل آن می گذارند، کشف شده اند.

داستان های مرتبط:

ESO در بیانیه ای نوشت: AF Leporis تقریباً به اندازه خورشید پرجرم و داغ است و علاوه بر سیاره شناخته شده خود، این ستاره همچنین دارای صفحه ای از زباله شبیه به کمربند کویپر منظومه شمسی است. با این حال، AF Leporis بسیار جوانتر از خورشید است. با 24 میلیون سال سن، حدود 200 برابر جوانتر از ستاره ما است. این سن کم AF Leporis و منظومه سیاره‌ای آن را به ویژه برای ستاره‌شناسان جذاب می‌کند، زیرا می‌تواند بینش‌های مهمی در مورد تکامل منظومه شمسی ما ارائه دهد.

مشاهدات در دو مقاله توضیح داده شد که برای انتشار در مجله Astronomy and Astrophysics ارائه شد و در حال حاضر از طریق Arxiv به صورت آنلاین در اینجا (در برگه جدید باز می شود) و اینجا (در برگه جدید باز می شود) در دسترس هستند.

ترزا پولاروا را در توییتر @TerezaPultarova دنبال کنید . ما را در توییتر @Spacedotcom و در فیس بوک دنبال کنید .

برچسب‌ها

ارسال نظر




تبليغات ايهنا تبليغات ايهنا

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرکاو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است