تصویر روز ناسا: سفر به مرکز کهکشان راه شیری [تماشا کنید]
چه چیزی در مرکز کهکشان ما نهفته است؟ در رمان علمی-تخیلی ژول ورن، پروفسور لیدنبراک و همراهانش در سفری به مرکز زمین با دنیایی از شگفتیها و ماجراجوییهای خارقالعاده روبهرو میشوند. در دنیای واقعی، اخترشناسان نیز با مطالعه مرکز کهکشان راه شیری، پدیدههای عجیبوغریب بسیاری کشف کردهاند. مرکز کهکشان ما مملو از ابرهای عظیم غبار کیهانی، خوشههای ستارهای درخشان، حلقههای چرخان گاز و حتی سیاهچالهای کلانجرم است که با نام «کمان ای» (Sagittarius A*) شناخته میشود.
بخش زیادی از مرکز کهکشان راه شیری بهدلیل وجود غبار و گاز میانستارهای از دید ما پنهان است اما دانشمندان توانستهاند با استفاده از تابشهای الکترومغناطیسی در موجهای فروسرخ، پرتوهای ایکس و امواج رادیویی، پرده از رازهای این منطقه بردارند و دیدی دقیقتر به مرکز کهکشان داشته باشند.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
ویدیویی که اینجا برای تصویر روز ناسا ارائه شده، در واقع زوم دیجیتالی به مرکز کهکشان راه شیری است. این سفر با استفاده از تصاویر نور مرئی از تحلیل آسمان دیجیتال (Digitized Sky Survey) آغاز میشود.
در ادامه ویدیو، نمایش به نور فروسرخ تغییر مییابد که میتواند به میان لایههای ضخیم غبار نفوذ کرده و جزئیاتی شگفتانگیز از مرکز کهکشان آشکار کند.
علاوهبراین، در این ویدیو ابرهای گازی دیده میشوند که سال 2013 کشف شدند و مشخص شد درحال سقوط به سیاهچاله مرکزی هستند. این سیاهچاله کلانجرم که جرم آن میلیونها برابر خورشید است (4 میلیون جرم خورشید!) نیروی گرانشی بسیاری ایجاد میکند که گازها و حتی ستارگان اطراف خود را بهسوی خودش میکشد.
مرکز کهکشان ما با تمام پیچیدگیها و ناشناختههایش، همچنان الهامبخش دانشمندان و علاقهمندان به آسمان است. هر کشف جدیدی که در این ناحیه انجام شود، نهفقط رازهای بیشتری را آشکار میکند، بلکه سؤالات بیشتری نیز به وجود میآورد که کنجکاوی بشر را برای کاوشهای بیشتر برمیانگیزد.
خبرکاو
ارسال نظر